Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 04.10.2011.
14:09
Beta A

"Deo sam razočaranja građana posle 5. oktobra"

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je danas, povodom 11. godišnjice petooktobarskih promena, da je svestan da je i on "deo razočaranja građana" i snosi odgovornost za svoje greške, ali da je shvatio koliko je država neefikasna i želi da to ispravi decentralizacijom.

Siguran da je uradio makar nešto više od drugih i da je grešio manje od drugih: Dinkić
 

"Nezadovoljan sam onim što je urađeno u poslednjih 10, 11 godina i snosim odgovornost za greške. Siguran sam, međutim, da sam uradio makar nešto više od drugih i da sam grešio manje od drugih", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare. Dinkić je kazao da je shvatio da Srbija ima loš i neefikasan sistem koji mora biti promenjen decentralizacijom.

Upitan gde je otišlo 60 milijardi evra koje su ušle u Srbiju od promena 2000. godine i zašto za taj novac nije mnogo urađeno, Dinkić je odgovorio da je mnogo više novca otišlo u tekuću potrošnju nego u investicije, a jedan od razloga za to je i
centralizam.

"I ono malo novca koji je išao za kapitalne investicije utrošeno je neracionalno, a za to je kriv centralizam, jer je, recimo, Republika asfaltirala lokalne puteve zato što opštine nisu imale svoja sredstva", rekao je Dinkić uz komentar da URS neće učestvovati u skupštinskoj raspravi o rebalansu budžeta ako Vlada ne usvoji amandman URS, koji predviđa da Zakon o rebalansu precizno definiše koje opštine dobijaju dodatna sredstva.


"Zakonom o rebalansu je predviđeno da osam milijardi dinara više, po osnovu većeg prihoda od poreza na zarade i transfera, ide opštinama i gradovima, ali nije navedeno kojim", rekao je Dinkić i dodao da traže da u tekstu zakona stoji tačan naziv opštine i koliko novca koja dobija, da bi i poslanicima bilo jasno za šta glasaju i da bi opštine znale čime raspolažu.

Dinkić je rekao da su ministri URS pre tri nedelje obavestili Vladu o svom zahtevu i da im je rečeno da će amandman biti usvojen ali se to, naglasio je, do sada nije desilo.
"Vlada je prošle nedelje donela uredbu o transferu solidarnosti, na naš predlog i očekujemo da će ove nedelje i ovaj amandman uvrstiti u tekst zakona o rebalansu", rekao je Dinkić.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.10.2011. 14:13
....MRSH!!!!....
Utorak 04.10.2011. 14:18
Može da ga uteši to što Dačić baš sutra u Jagodini dobija nagradu kao "najevropejac". A u njegovom slučaju će se prvo ispitati kako je sa Zemuncima upao u Narodnu Banku Srbije, kako je uništio 4 najveće srpske banke koje su po osnovu kredita imale u vlasništvu celu privredu Srbije uključujući Sartid koji je prodat za 20 miliona dolara. Kako je formirao i kako je završila Nacionalna Štedionica. Kako je smeo da drži novac deviznih rezervi Trezora Narodne Banke u privatnoj banci u inostranstvu. Aerodrom Beograd i Skijališta Srbije su samo vrh ledenog brega kriminala i korupcije. Deset života da ima ne bi odrobijao ono što će dobiti kada dođe vlada Nacionalnog Spasa na vlast.
Utorak 04.10.2011. 14:14
Usao je u Srpsku istoriju,kao najveca stetocina njene ekonomije.nemoguce je da neko to vise ponovi..."presisao je i cuveni zajam za Srbiju"....dafinu i jezdu.....to se vise ne dogadja sta je on uradio nasoj zemlji.posle njega dobar ce svaki biti na njegovom mestu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online