Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 29.09.2011.
19:11
Vestionline A

"Vlada uz srpski narod na Kosmetu"

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije u punoj meri stoji uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i da nije ravnodušna prema bilo čijim patnjama.

Premijer je odgovarao na pitanja poslanika
 

Cvetković je lideru Nove Srbije Velimiru Iliću, koji je u Skupštini pitao na koji način je došao Euleks u južnu srpsku pokrajinu, rekao da je to opšte poznata stvar i da se radi o dokumetnu od šest tačaka generalnog sekretara UN.

"Savet bezbednosti je omogućio da Euleks dođe. Dokument od šest tačaka je javni i možemo da vam ga dostavimo, a nalazi se i na Internetu. I nije pucao Euleks, nego Kfor i zato je vlada tražila da se utvrde činjenice. Ali i Euleks i Kfor imaju obavezu statusne neutralnosti”, odgovorio je Cvetković lideru NS

.

Cvetković je naglasio da niko ne odobrava kada neko puca na sanitetsko vozilo koje prevozi ranjenike, kako se to nedavno dogodilo na adminsitrativnom prelazu Jarnje, i ponovio da je vlada na sednici donela zaključak u kome od UN traži da se čitav slučaj detaljno istraži.

Ministar zdravlja Zoran Stanković kaže da nije nepoznato da se u oružanim sukobima pucalo na sanitetsko vozilo i naveo da se to dogodilo i tokom napada u Dobrovoljačkoj ulici i tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Minsitar je dodao da je vozilo upućeno na pregled kako bi se utvrdilo o kakvim projektilima se radi, dok je vozaču saniteta, koji imao tešku povredu oka, ukazana lekarska pomoć u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici DSS napustili sednicu


Poslanici Demokratske stranke Srbije napustili su sednicu Skupštine na kojoj su premijer i ministri odgovarali na pitanja poslanika, jer im, kako tvrde, nije odgovoreno na pitanje koje su postavili.


Poslanik DSS Slobodan Samardžić je na sednici pitao Vladu zbog čega, kako je naveo, dozvoljava da se Kfor pretvori u NATO, ali je premijer Mirko Cvetković ranije napustio salu, pa je Samardžić naveo da u parlamentu nema kome da postavi pitanje navodeći da tu nisu ministri iz "odgovarajućih resora".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 19:27
sta vlada. koja bre vlada. ko je uz srbe...zavili ste srbiju u crno, unistili je vise nego NATO...o cemu baljezgas, bre. ti si deo antisrpske propederske naopake koalicije. koga lazete vise. smucili ste se i bogu i narodu. djavo vas odneo da vas odnese. vi ste vlada koja nas zive sahranjuje...i cut bre...ce da visite, dace bog.
Četvrtak 29.09.2011. 19:35
Фотографија испред карте ме је вратила у школске дане ... и један дан у школи, када је напољу падао снег, а наставник географије покушавао да нађе Премуду. Мало острво у Јадранском мору ... био је новембар и време Слава. Попила се која, па се ситна слова тешко виде. Ми клинци гледамо кроз прозор како снег пада, а наставник запео код Премуде ... О чему прича Мирко, јел га слушао неко?!
Četvrtak 29.09.2011. 20:09
Lakrdija od Vlade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online