Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 22.09.2011.
09:08
Danas A

''Otpor Sandžaka'' protiv ekstremizma

Pojedine nevladine organizacije, poslanici i par medija u Novom Pazaru elektronskom poštom dobili su saopštenje sa potpisom "Otpor Sandžaka", koji se protivi ekstremizmu i optužuje sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića za zloupotrebu vere i destabilizaciju Sandžaka.

Prema saznanjima lista "Danas", iza sandžačkog Otpora je desetak studenata sa novopazarskog i ostalih univerziteta u Srbiji, koji su opredeljeni za građanski Sandžak.

Korišćenje vere radi sopstvene koristi: Muamer Zukorlić

Cilj im je suprotstavljanje svim vidovima radikalizma i ekstremizma u bilo kojoj formi i sa bilo koje strane, a saopštenje je samo prvi korak u nizu planiranih aktivnosti.

U saopštenju "Otpora Sandžak" ocenjeno je da se "Sandžak već nekoliko godina suočava sa političkim, ekonomskim, socijalnim, verskim i drugim problemima koji opterećuju sve njegove građane".

Posebno se naglašava ocena da u poslednje vreme situaciju pokušavaju da destabilizuju verski predstavnici "odnosno muftija Muamer Zukorlić".

"Otpor Sandžaka" optužuje muftiju Zukorlića da "svojim radikalnim nacionalističkim izjavama, neprimernom zloupotrebom vere, institucijama Mešihata Islamske zajednice, širenjem govora mržnje, pokušava da doprinese pogoršanju međunacionalnih odnosa i politike destabilizacije Sandžaka".

Zukorlića optužuju da od raskola u IZ pokazuje "apsolutističku moć i despotizam" manifestujući je time "što je otpočeo da se obračunava sa svojim neistomišljenicima", da je IZ postala "privatna porodična manufaktura, interesna zajednica pojedinaca, čiji cilj je bahato prisvajanje vakufske imovine, pljačkanje sandžačke dijaspore zarad ličnog bogaćenja markiranog muftije i to sve u ime islama".

Optužbe se odnose i na ograđivanje zemljišta u krugu ovdašnjeg Zdravstvenog centra, gde je pre nekoliko godina postavljen kamen temeljac za izgradnju islamskog centra, na korišćenje prostorija Fakulteta za islamske studije u centru grada, na poslovanje Internacionalnog univerziteta čiji je predsednik muftija Zukorlić...

Na kraju saopštenja stoji da "Sandžaku dolazi vreme za Otpor".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 09:13
...treba ukloniti ovog Iznoguda mu-amera....koji za sada dobro odradjuje posao za gazde koje ga placaju.....
Četvrtak 22.09.2011. 15:47
Koji si bre ti muftija kad se i politikom bavis.Obukao si se u muftiju da bi ispirao narodu mozak. Idiot.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online