Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 19.09.2011.
22:10
B92 A

Čović: Nisam ni Ćoki ni Ćoravi

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović odbacio je sumnje advokata Srđe Popovića da je on taj "Ćoki" koga je, navodno, optuženi pripadnik zemunskog klana Miloš Simović naveo kao naručioca ubistva premijera Zorana Đinđića.

Nebojša Čović: Ko je i zašto išao u Šilerovu?
 

On je, gostujući u vestima B92, kao besmislicu odbacio tvrdnju da je on naručio ubistvo premijera Srbije 12. marta 2003. godine.

"Samo mogu da sumnjam zašto me je Srđa Popović povezao. Mislim da postoje četiri razloga od kojih je verujem, najjači taj što sam posle ubistva pitao sve u Vladi Srbije ko je i zašto išao u Šilerovu", rekao je Ćović.
 

On je naveo da njega niko nikada nije zvao ni Ćoki ni Ćoravi, dok su pod tim imenima bili pominjani neki drugi ljudi u vladi.
 

"Ja neću da pominjem njihova imena, neka se istraga bavi tim stvarima i utvrdi ko je nosi taj nadimak", objasnio je Čović.
 

A pošto se sve svodi na rekla kazala, dodao je Čović, "ko kaže da gospodin Popović sa Bagzijem i Simovićem, dok su bili u bekstvu, nije sa njima obavljao neke razgovore, dogovore, pristupe i načine izjava sa malim dodacima geografije".

 

Pravni zastupnik Mile Đinđić, majke ubijenog premijera, advokat Srđa Popović, danas je naveo da misli da je Ćoki, koga je Simović naveo kao naručioca ubistva premijera Đinđića, u stvari Čović.
 

Nekadašnji potpredsednik vlade ističe da je neverovatno da država i državni organi dopuštaju da ovakve stvari dolaze u javnost i medije, a da se istraga o pozadini ubistva ne dovodi do kraja.
 

"To je sramota i prema porodici ubijenog premijera Đinđića, ali i prema meni i mojoj porodici da se vodi jedna ovakva hajka, pravljenje priče ni iz čega sa raznoraznim besmislicama", naglasio je Čović.
 

"Ja sam u Beogradu, u Srbiji osam godina od tog nemolog događaja", podsetio je Čović, "pominjan sam i ovako i onako, a niko me nikada do sada nije pozvao, niti me je pitao bilo šta u vezi sa atentatom na premijera".
 

On je takođe postavio i pitanje kako je moguće da se nešto što je dostupno samo tužilaštvo prvo čita u medijima, gde se onda postavljaju teze optužbe, pa i presude, i onda vodi jedna "odvratna hajka protiv ljudi".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 22:15
реално што би Човић био уплетен у нешто такво ,њему је било у интересу да се политичка сцена не таласа ,он је у целој причи ипаак губитник (јер би имао много више).Где је велика лова ту је и наручиоц.
Ponedeljak 19.09.2011. 22:15
Bolje da je Đinđića nasledio Čović nego Zoran Živković rekao tada Bivši britanski ambasador u Beogradu Čarls Kroford....to oslikava sve...snazna cetnicka organizacia u Londonu i njihov covek ambasador Čarls Kroford zatrazili streljanje srpskog rodoljuba Zorana Djidjica a to su isto zatrazili i cetnicke vojvode u Srbiji Toma Nikolic i Aleksandar Vucic i njihov kum Kostunica pa naredili Nebojsi Covica da zatrazi od svog mezimca Legije da ubije Djidjica e moji Srbi to je prava istina
Ponedeljak 19.09.2011. 23:09
Postaje sve interesantnije u krugu Silerove... Jedina dva "Cokija" iz Djindjicevog blizeg okruzenja sa naocarima su Covic i Beba Popovic
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online