Ponedeljak 19.09.2011.
22:10
B92

Čović: Nisam ni Ćoki ni Ćoravi

Nebojša Čović: Ko je i zašto išao u Šilerovu?
 

On je, gostujući u vestima B92, kao besmislicu odbacio tvrdnju da je on naručio ubistvo premijera Srbije 12. marta 2003. godine.

"Samo mogu da sumnjam zašto me je Srđa Popović povezao. Mislim da postoje četiri razloga od kojih je verujem, najjači taj što sam posle ubistva pitao sve u Vladi Srbije ko je i zašto išao u Šilerovu", rekao je Ćović.
 

On je naveo da njega niko nikada nije zvao ni Ćoki ni Ćoravi, dok su pod tim imenima bili pominjani neki drugi ljudi u vladi.
 

"Ja neću da pominjem njihova imena, neka se istraga bavi tim stvarima i utvrdi ko je nosi taj nadimak", objasnio je Čović.
 

A pošto se sve svodi na rekla kazala, dodao je Čović, "ko kaže da gospodin Popović sa Bagzijem i Simovićem, dok su bili u bekstvu, nije sa njima obavljao neke razgovore, dogovore, pristupe i načine izjava sa malim dodacima geografije".  

Pravni zastupnik Mile Đinđić, majke ubijenog premijera, advokat Srđa Popović, danas je naveo da misli da je Ćoki, koga je Simović naveo kao naručioca ubistva premijera Đinđića, u stvari Čović.
 

Nekadašnji potpredsednik vlade ističe da je neverovatno da država i državni organi dopuštaju da ovakve stvari dolaze u javnost i medije, a da se istraga o pozadini ubistva ne dovodi do kraja.
 

"To je sramota i prema porodici ubijenog premijera Đinđića, ali i prema meni i mojoj porodici da se vodi jedna ovakva hajka, pravljenje priče ni iz čega sa raznoraznim besmislicama", naglasio je Čović.
 

"Ja sam u Beogradu, u Srbiji osam godina od tog nemolog događaja", podsetio je Čović, "pominjan sam i ovako i onako, a niko me nikada do sada nije pozvao, niti me je pitao bilo šta u vezi sa atentatom na premijera".
 

On je takođe postavio i pitanje kako je moguće da se nešto što je dostupno samo tužilaštvo prvo čita u medijima, gde se onda postavljaju teze optužbe, pa i presude, i onda vodi jedna "odvratna hajka protiv ljudi".

2024 © - Vesti online