Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 15.06.2014.
09:30 >> 11:11h
Blic A

"Opet sklapaju pakt sa đavolom - pripremaju Legijino bekstvo"

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da zemunski klan ponovo hara Srbijom i upozorava na mogućnost da osuđenik za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, Milorad Ulemek Legija, pobegne iz zatvora.

Zemunski klan ponovo hara Srbijom: Drašković

"Informacije kojima raspolažem pokazuju da je zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume u pravu kad kaže da zemunski klan ponovo hara Srbijom", istakao je Drašković za Blic.

Naglasio je da se "nešto opasno i krupno" desilo krajem decembra 2013. i početkom januara 2014. godine, kada je Ulemek, serijski ubica koji je osuđen na četiri puta 40 godina zatvora, sa punim poverenjem države proglašen za ključnog svedoka u otkrivanju ubica novinara Slavka Ćuruvije.

"Od tada sve upućuje na zaključak da opet neko u državi sklapa pakt sa đavolom, kao i pre 5. oktobra 2000. godine", ocenio je Drašković, koji smatra da "dodatni razlog za uzbunu" predstavlja i činjenica da je Buhi, ključnom zaštićenom svedoku koji je razotkrio zločine Ulemeka i njegovog zemunskog klana, oduzeto policijsko obezbeđenje.

"Njemu je oduzeto obezbeđenje, čime je po nečijoj volji i strategiji postao glineni golub za zemunski klan. Dobio je drugo zahvaljujući savesnoj odluci načelnika Uprave kriminalističke policije", naveo je Drašković i istakao da se uveliko priprema teren za premeštanje Ulemeka iz "Alkatraza" u deo zatvora u požarevačkoj "Zabeli" iz kojeg će mu biti lako da pobegne

.

"Tamo ga već čekaju njegove ubice, jer su u tom delu zatvora Gumar, Tojaga Ilić, Bujošević... Izvan zatvora su nekadašnji pripadnici JSO koji su raspoređeni u policiji, tužilaštvu, pravosuđu, po medijima, a ima ih čak i u Ministarstvu spoljnih poslova. Meni sve ovo liči na pripremanje terena da se Legija ponovo proglasi za heroja i spasioca države, kao što je bio proglašen za heroja 5. oktobra", rekao je Drašković.

Istakao je da Ulemek nije ništa otkrio u slučaju "Ćuruvija", te da je sve što Legija kaže - manipulacija i da mu se ne može verovati.

"On do današnjeg dana nije priznao ni jedan od svojih zločina za koje je osuđen. Sada bi da pere svoje krvave tragove, govoreći o tuđim zločinima i ćuteći o svojim", zaključio je Drašković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.06.2014. 09:33
Kad on progovori SRBIMA ide sve gore i gore..........
Nedelja 15.06.2014. 09:44
Srpski Mefisto bez koga ni konačna srpska propast neće doći Međe Vuka manitoga Slučaj Vuka Draškovića, novog lažnog cara Šćepana, mnogo je više klinički, a mnogo manje četnički, te tako danas potvrđuje tezu da je Srbija sigurna kuća i najbolja domovina populističkih hohštaplera bez morala i stida. Ovaj "osvetnik Kosova", "osvajač" severne Dalmacije, Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, komandant Srpske garde koji se nikada tako nije predstavio, danas juriša na srpske barikade i poziva na novo porobljavanje Srba. Od siromašnog koloniste iz Hercegovine, zajedno sa svojom suprugom Danicom Drašković (iz siromašnog Bjelog Polja), postaće ubrzo gazda i gospodar. ........
Nedelja 15.06.2014. 09:57
Вук је признао Косово као Републику.Вук не признаје Републику Српску.Вук жели у ЕУ и НАТО.Вук је довео 2000 године демократију.СПО и СНС заједно раде.Вук жали Ђинђића који је тражио бомбардовање Србије.Вук је рођен само за књижевност.Зна само да пише за све остало је неписмен.Незна ни децу да направи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online