Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 16.01.2014.
10:41
rts.rs A

Drašković: Ulemek nije ključni svedok

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ne veruje Miloradu Ulemeku Legiji, niti da je njegovo svedočenje pomoglo da se otkriju počinioci ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

"Nije on ključni svedok, on je ključno suvišni svedok, možda i svedok koji je deo nekakvog plana opstrukcije i bacanja senke na istragu", rekao je Drašković, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Drašković tvrdi da je i bez Legijinog svedočenja sve već bilo spremno za podizanje optužnice na osnovu materijalnih dokaza još 2006. godine. "Ključne su prikupljene neoborive činjenice", podvlači Drašković.

Ovde je reč o državnom terorizmu: Vuk Drašković

"Samo iz razloga što su vlasti i tužilaštvo opstruirali, odnosno štitili nalogodavce, organizatore i izvršioce tad nije bila podignuta optužnica", objašnjava Drašković.

Drašković sumnja i da je da je kod Milorada Ulemeka preovladala "ljudska dobrota" kada je progovorio, a pogotovo da je "ta dobrota proključala bez nekih benefita".

"Nesumnjivo je da on (Ulemek) zna sve o gotovo svim zločinima, jer ih je njegov eskadron smrti sve i izvršio", istakao je Drašković.

Drašković je podsetio i da je istog dana kada je ubijen Ćuruvija rekao da je to državni terorizam. "Ne postoji nijedna politička likvidacija iz tog vremena države terorizma da nije naložena od strane tadašnjeg šefa države i njegove supruge", kaže Drašković.

Drašković kaže da veruje prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću da će nastaviti da "čisti" državne institucije i istrajati u razjašnjavanju svih nerasvetljenih ubistava, poput sudije Nebojše Simeunovića i novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića.

"Ništa se ne bi pomerilo, uprkos neoborivim dokazima, da nije bilo Aleksandra Vučića, i zato ima moju bezrezervnu podršku", zaključuje Drašković.

Prema njegovim rečima, Vučića očekuje mnogo opstrukcija u istrazi o slučaju Slavko Ćuruvija, a čekaju ga i, kako je rekao Drašković, obaveze da se rasvetle mnogi zločini o kojima se u Srbiji više i ne govori.

"Verujem da će biti istrajan, uporan i da će sve to da bude otkvireno", istakao je Drašković.

Ipak kaže da ne bi ni pomislio da će Vučić, ministar informisanja 1999. godine, biti najzaslužniji za rešavanje slučaja Slavka Ćuruvije.

"To je dodatni razlog za ogorčenje što su predsednici Srbije, predsednici vlada, ministri unutrašnjih poslova, tužioci od 5. oktobra 2000. do proše godine, opstruirali otkrivanje zločina državnog terorizma počinjenog za vreme Slobodana Miloševića, uključujući i ubistvo Slavka Ćuruvije", objasnio je Drašković.

Drašković smatra i da je žalosno što otkrivanje ubica Slavka Ćuruvije ima mnogo veću podršku u Evropi i SAD, nego u samoj Srbiji, "odnosno u samoj Vladi od koalicionih partnera Srpske napredne stranke".

"Napokon treba reformisati službu bezbednosti, otvoriti knjigu smrti, knjigu pljačke Srbije, otvoriti dosijea", rekao je Drašković, koji misli da će to biti urađeno.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.01.2014. 12:07
Ti nisi Vuk ti si Mčka imaš sto života šta god da se uradi ti ostanež živi i ja vala nemogu i neću nikad da verujem da ste ti tvoja Dana i drug Čeda još uvek živi i posle svega što ste uradili i radite protiv države očito da ova sadašnja Državna služba za razliku od one koja je čistila državne neprijatelje ne radi svoj posao valjano zato ćemo na novim izborima izabrati novu vladu koja će dati zadatak državnoj službi da očisti Srbiju od izdajnika i državnih neprijatelaj poput tebe tvoje Dane Čede i Vedrana Matića,,nadam se da će Ulemek progovoriti i reći šta ste sve vi radili u to vreme,paće narodu biti jasno ko si ti i odakle ti 30 miliona dolara u stranim bankakama
Četvrtak 16.01.2014. 12:52
Stara srpska poslovica kaže igra mečko kod čičini sad će i kod Draškovića,oportunistu izdajnika i državnog neprijatelja koji je sa Dragoljubom Mićunovićep 1968 godine poveo Studente na demonstracije i onda pobegli i ostavili ih na cedilu da ih policija pobije da nije naišao Veljko Vlahović da ih spasi policije dobili bi grdne batine,Draškoviću ne zaboravi da u srbiji ima još živih očevidaca i svedoka koji su videli i znaju tvoju anti državnu aktivnost svo vreme pa i danas ,seti se kada si po nalogu Mike Špiljaka ka o njegov šef kabinete otišao za stranog dopisnika Borbe šta si uradio da te je drug Jusuf Broz Tito pod hitno povukao kao štetnog za državu,čudi me da te tada nije likvidirao
Četvrtak 16.01.2014. 19:49
Draskovic je najveci hostapler prodani,djon obraz od necoveka.Mnogi ljudi su verujuci u njegove bajke dali zivote za politiku ovog izdajnika nazalost.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online