Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 18.09.2011.
10:09
Dnevnik A

Ivanović: Neobjašnjivo je što su ljudi sa juga KiM pasivni

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je da u Beogradu ne sme i ne može biti politike "do Ibra i od Ibra", već da ona mora biti konzistentna na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije.

"Greška je i nas u vlasti, ali i opozicionih partija što se u Beogradu malo govori o sudbini Srba južno od Ibra", rekao je Ivanović za nedeljno izdanje novosadskog "Dnevnika".

On je dodao da su neobjašnjivo pasivni i sami Srbi koji žive južno od Ibra.

Nema politike ''od Ibra do Ibra'': Oliver Ivanović

"U ovakvoj situaciji Srbi sa juga neobjašnjivo su pasivni. A jako je bitno da se upravo oni jasno i glasno izjasne, da kažu šta misle, kao što je bitno i da shvate da će, bude li sever 'pao', i njihov opstanak biti neizvestan", istakao je Ivanović.

Prema njegovom mišljenju, Kosovo postaje tema samo uoči izbora i kada se tamo nešto loše dogodi.

"U pitanju je loša praksa koja postoji već godinama i zbog koje u delu međunarodne zajednice i vlada percepcija da Beogradu zapravo i nije previše stalo do Kosova. Stoga je nužan hitan, ali realan strateški dogovor vlasti i opozicije o Kosovu i Metohiji", rekao je Ivanović.

Srbija je dostavila Evropskoj uniji predlog za rešenje problema na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, kojim se predviđa da kosovski policajci i carinici ne budu na tim punktovima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.09.2011. 10:29
Jeste, najbolji dokaz svetu da je Beogradu stalo do Komseta je da oni Srbi dole izginu i ako znaju da je Beograd prihvatio rezoluciju EU da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Onaj što je doneo tu rezoluciju izvesni prevrtač Mićunović javno priča da Srbija nema šta da traži na Kosmetu i daje to samo iluzija. On je inače i šef Političkog Odbora DS, valjda zna čovek kakvu politiku vodi predsednik stranke drug Tadić a koju vodi predsednik Srbije drug Tadić.
Nedelja 18.09.2011. 10:59
Mа да како да не, господине Ивановићу, сад си се сетио договора између вас на власти и опозиције! Причвристило јелда? Па би сада да поделите одговорност са опозицијом? Познато је колико сте се до сада убијали од настојања да се договорите са опозицијом! Е, ову кашу ће те кусати сами!
Nedelja 18.09.2011. 11:24
Što ste vi uspeli da zaserete u ovih par godina onako bez muke, to će ovaj narod morati da ispravljamo narednih 50 godina uz tešku muku. Prvi korak ispravljanja je da se rešimo DS, LDP i URS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online