Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 13.09.2011.
15:39
Beta A

Tadić: Ostalo je još da otkrijemo jatake

"Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić i nekadašnji predsednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić nisu uhapšeni u Srbiji zbog međunarodnog pritiska, 'već zbog nas'", izjavio je danas predsednik Srbije Boris Tadić, posle razgovora sa glavnim tužiocem Haškog suda Seržom Bramercom.

Na redu su jataci: Boris Tadić i Serž Bramerc

Bramerc je posle današnjeg razgovora sa predsednikom Srbije rekao da zatvaranje haškog poglavlja ne bi bilo moguće bez "ključne" političke podrške Borisa Tadića.


Bramerc je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim predsednikom, rekao da Hag sada želi napredak u istrazi o tome ko je pomagao haškim beguncima da dugi niz godina izbegavaju pravdu i poručio da računa na podršku Srbije u okončanju započetih suđenja.


Glafni tužilac je rekao i da će Tribunal obezbediti podršku za suđenja pred nacionalnim sudovima.


Tadić je rekao da je veoma važno da se istraži ko je u proteklih 16 godina pružao podršku optuženicima koji su bili u bekstvu i da se nada da će u narednom periodu dobiti 2jasnu sliku o tome". 

On je poručio da će Srbija nastaviti istrage o ratnim zlocicnima, kao i da će nastaviti proces pomirenja u regionu.


Tadić i Bramerc o Jadranki Kosor i hrvatskim generalima

Balkan nikako da se pomiri zbog političara, rekao Bramerc povodom Tadićevog i Kosorkinog prepucavanja 

Pedsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je zaprepašćujuća činjenica da nijedan zvaničnik EU nije reagovao na izjave pojedinih hrvatskih zvaničnika koji su iskazali podršku hrvatskim generalima, osuđenim za najstrašnije ratne zločine."

Za mene je apsolutno zaprepašćujuća činjenica da nijedan političar, nijedan zvanični predstavnik EU nije dao komentar na izjave podrške koje su došle od hrvatskih zvaničnika hrvatskim generalima koji su u Hagu", rekao je Tadić novinarima, posle sastanka sa Bramercom.


On je napomenuo da su ti generali osuđeni za najstrašnije ratne zločine protiv čovečnosti i da je zato za njega neprihvatljivo ponašanje evropskih kolega po pitanju izjava političara iz Hrvatske, s obzirom na to da je Srbija dugo bila zemlja koja je nosila teret nesaradnje sa Hagom.

Serž Bramerc je, komentarišući podršku koju je nedavno hrvatska premijerka Jadranka Kosor dala osuđenim hrvatskim generalima, rekao da ne želi da ulazi u polemike, ali da misli da će narodu u regionu shvatiti šta se desilo tokom rata samo ako se političari odgovorno ponašaju.


Kada gledam na situaciju u regionu, nekada sam i sam iznenađen koliko su lideri u regionu propustili prilika za pomirenje", rekao je Bramerc.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.09.2011. 15:48
Кад год Тадић даје некакве изјаве увек покаже колико је неспособан политичар и увек покаже да не представља српске интересе него интересе својих западних ментора.Сада је сувише касно да покуша нешто да издејствује како би стекао углед са ДС-ом,код народа.Изручио је наше борце,а сада му се Европа смеје,а он јадан то не схвата.
Utorak 13.09.2011. 16:22
Ovde je bitno da je Bramerc rekao da sada Hag želi napredak u istrazi ko je pomagao optuženima. Dakle to je novi zahtev koji mora se ispuni do decembra kada će EU razmatrati predlog Evropske Komisije, ako do toga u opšte i dođe 12 oktobra. Puzanje se nastavlja.
Utorak 13.09.2011. 18:23
Што не тражи јатаке Хрватских генерала него се наврзао на нас!? Па, може му се! Он нуди Европу а она. каже, има цену. Једном давно сам од неког паметног чуо да свако има право да изабере али да сваки избор има своју цену. Нека им је, много је та Европа скупа. Да сам се ја питао не бих ни до сада за њу дао ни брабоњак од прошле године.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online