Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 15.08.2011.
10:39
Vestionline A

"Dilema Kosmet ili EU visi u vazduhu"

Još niko zvanično nije postavio dilemu Evropska unija (EU) ili Kosovo, ali je jasno da ona visi u vazduhu, izjavio je za beogradske medije predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić, koji smatra da je samo pitanje vremena kada će taj izbor biti stavljen pred Srbiju.

Lider SNS: Tomislav Nikolić
 

Jednog dana će nas čekati reč "ili" i tada o tome ne treba da odlučuju političari, već građani Srbije, naglasio je Nikolić.


"Neki tvrde da je podela Kosova jedino rešenje. Pa, može li to da se uradi po Ustavu Srbije? Ne može. Za svaku promenu teritorijalne organizacije ili državnog uređenja", podsetio je Nikolić, "neophodna je dvotrećinska većina u Skupštini, koja bi zatim to pitanje postavila na referendumu".


Nikolić smatra da bi "do kraja" trebalo voditi politiku "i EU i Kosovo", na šta obavezuju i Ustav i odluke Skupštine Srbije.


"Oba zadatka treba ispuniti, a to je prvenstveno posao za onog ko vodi državu", objasnio je Nikolić, koji nedavni sporazum Vlade Srbije i Kfor vidi kao popuštanje zahtevima Prištine. "Što je najgore, ovaj sporazum koji sam ja video, a koji nema ni naslova, već samo devet tačaka, primetio je Nikolić, čini mi se niko nije ni potpisao. "


Za Nikolića je "Borko Stefanović anoniman čovek", koji "nije pregovarač koji treba da pregovara o sudbini Kosova i Metohije".


"To treba da bude predsednik Vlade ili da on ovlasti predsednika države da to čini umesto njega. Žao mi je što se izvlače iz te situacije", rekao je Nikolić.


Prema njegovoj oceni, "trebalo je da odmah pričamo o statusu, a ne poštanskim markama, telekomunikacijama, carinskim pečatima", što je "samo osnaživanje albanske države čiji je glavni grad Priština".

Govoreći o odnosima u opoziciji, Nikolić je rekao da SNS ima izvanrednu saradnju sa NS, ali da će svako voditi svoju politiku, "sve dok se ne nađemo na jednoj listi ili dok ne budemo u prilici da formiramo vladu".

Nikolić misli da DSS "vodi svoju politiku", mada bi SNS mogla da sarađuje sa "njima, ali kad se u to umeša nekakav lični faktor, onda se ispostavi da treba po svaku cenu biti različit od SNS, pa makar DS ostao na vlasti".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.08.2011. 10:59
Ovaj izgleda nije pao u kadi kao Velja nego skočio sa trambuline na glavu u prazan bazen pa zaboravio šta su u Skupštini prihvatili kao smernice za razgovore koji su počeli 8 marta u Briselu. Dakle u rezoluciji EU koju je doneo Mićunović piše tačka 5 - razgovora o statusu NEMA i tačka 7- Srbija MORA da rasformira svoje paralelene organe. Dolazi trenutak istine 22 septembra i zove se Angela Merkel da pita šta palamude kada su to prihvatili u Skupštini, pokvareni gmizavci nezajažljivi, svih 250 na gomilu.
Ponedeljak 15.08.2011. 10:45
Можете ви признати по сто пута шиптарима косово, од вас боље и не очекујемо, али чувајте се кад не будете власт, мислите да сте недодирљиви?
Ponedeljak 15.08.2011. 10:49
Ti treba da znas da je USTAV nejveci pravni akt i smernica u jednoj drzavi.Ako ti zastupas interes te drzave/naroda onda nema sta da pricas o Ustavu nego da ga postujes.Pa valjda Albanci hoce da se odvoje od Srbije, a ne Srbija od Kosmeta. Prvo oni da naprave referendum u Srbiji da li da dobiju pravo naroda, pa ako im Srbija to omoguci onda neka vide sta ce sa svojih 30% Kosmeta.Srbska svojina na Kosmetu je 70%, bez spominjanja istorijskog prava i prolivene krvi vec vekove.Ostace dovoljno Albanaca kao nac manjine u Srbiji da se pokaze nasa multietnicnost.Identicno tako za Srbe u Krajini ili za Hrvate u Herceg-Bosni, jer oni imaju/imali pravo naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online