Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 15.08.2011.
10:39
Vestionline A
Još niko zvanično nije postavio dilemu Evropska unija (EU) ili Kosovo, ali je jasno da ona visi u vazduhu, izjavio je za beogradske medije predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić, koji smatra da je samo pitanje vremena kada će taj izbor biti stavljen pred Srbiju.
Ponedeljak 15.08.2011.10:45
Можете ви признати по сто пута шиптарима косово, од вас боље и не очекујемо, али чувајте се кад не будете власт, мислите да сте недодирљиви?
Ponedeljak 15.08.2011.11:48
Ovim Nikolić pokazuje da je ili VELEIZDAJNIK ili VELEGLUPAN! 1. Ne sme se ići protiv Ustava jer tamo piše da je Kosovo Srbija i nikakav referendum ne treba praviti! 2. Ko daje pravo ovoj našoj generaciji da izadjemo na referendum i potencijalno se odreknemo Kosova!? Mi to prosto ne smemo učiniti zbog toga što je Kosovo nasledje koje samo možemo koristiti, još dopuniti i predati sledećoj generaciji na čuvanje...! Mnoge generacije pre nas su krvarile i žrtvovale se za Kosovo da bi ga se jedna neradna i zablentavljena generacija odrekla!!! Ova je generacija još pod velikim uticajem lažljive propagande i spava tvrdim snom, kao takva možda ni nema pravo na referendum o ovako važnoj stvari!
Ponedeljak 15.08.2011.14:06
Ustav Republike Srbije Polazeci od drzavne tradicije srbskog naroda i ravnopravnosti svih gradjana i etnickih zajednica u Srbiji,polazeci i od toga da je Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije,da ima polozaj sustinske autonomije u okviru suverene drzave Srbije,i da iz takvog polozaja pokrajine KiM slede ustavne obaveze svih drzavnih organa da zastupaju i stite drzavne interese Srbije na KiM u svim unutrasnjim i spoljnim politickim odnosima. Clan 8 Ustava Teritorija Republike Srbije je jedinstvena i nedeljiva. Granica Republike Srbije je nepovrediva,a menja se se po postupku predvidjenom za promenu Ustava. Zakletva Presednika Zaklinjem se da cu sve svoje snage posvetiti
Ponedeljak 15.08.2011.14:13
ocuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije ukljucujuci i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo,kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda,postovanju i odbrani Ustava i zakona,ocuvanju mira i blagostanja svih gradjana Republike Srbije,i da cu svesno i odgovorno ispunjavati svoje duznosti. Ustav je mrtvo slovo na papiru,odavno je prekrsen,a ocekivati je da naprave novi u kojem ce izbaciti tacke o KiM.
Ponedeljak 15.08.2011.10:49
Ti treba da znas da je USTAV nejveci pravni akt i smernica u jednoj drzavi.Ako ti zastupas interes te drzave/naroda onda nema sta da pricas o Ustavu nego da ga postujes.Pa valjda Albanci hoce da se odvoje od Srbije, a ne Srbija od Kosmeta. Prvo oni da naprave referendum u Srbiji da li da dobiju pravo naroda, pa ako im Srbija to omoguci onda neka vide sta ce sa svojih 30% Kosmeta.Srbska svojina na Kosmetu je 70%, bez spominjanja istorijskog prava i prolivene krvi vec vekove.Ostace dovoljno Albanaca kao nac manjine u Srbiji da se pokaze nasa multietnicnost.Identicno tako za Srbe u Krajini ili za Hrvate u Herceg-Bosni, jer oni imaju/imali pravo naroda.
Ponedeljak 15.08.2011.10:56
Za svojinu koja je jedno od najsvetijih prava na zapadu postoje papiri, pa onda ne moze oni kao Sui Generis nekakav da ga lome preko kolena, nego da to sve postuju.Inace da se sude u Strzburu gde ce da izgube kao i muslimani u zadnjem slucaju sa Djokicem.Sad vracaju i 20 hiljada stanova, slicno ce i Hrvati iako su se busali u prsa.To nije EU-amreicko sponzorisana masinerija vec evropska koja ukljucuje i suce sa celog prostora Evrope do Urala. Dakle narod moze REFERENDUMOM da glasa samo o ulsaku u EU ili o pravu naroda Albanaca na svom delu Kosmeta kako bi dobili entitet. To je sve. Sta ce da bude sa entitetom to da se veze na Srbe u svom delu Krajine ili Hrvate u svom delu Herceg Bosne.
Ponedeljak 15.08.2011.10:59
Ovaj izgleda nije pao u kadi kao Velja nego skočio sa trambuline na glavu u prazan bazen pa zaboravio šta su u Skupštini prihvatili kao smernice za razgovore koji su počeli 8 marta u Briselu. Dakle u rezoluciji EU koju je doneo Mićunović piše tačka 5 - razgovora o statusu NEMA i tačka 7- Srbija MORA da rasformira svoje paralelene organe. Dolazi trenutak istine 22 septembra i zove se Angela Merkel da pita šta palamude kada su to prihvatili u Skupštini, pokvareni gmizavci nezajažljivi, svih 250 na gomilu.
Ponedeljak 15.08.2011.11:51
Naravno da se narod mora pitati, ako dodje do ili KIM ili EU. Tako dje se slazem sa gospodinom NIkolicem, da je neko sa vise aurotiteta trebao da vodi pregovore, ali najlakse je se ponasati kao nas predsednik " brigo moja, predji na drugoga", a mozda je to i smisljeno uradjeno, da narod ne vidi koliko on u stvari nema uticaja ( autoriteta) na EU glavesine.
Ponedeljak 15.08.2011.21:32
EU moze da visi gde hoce kosovo je Srpsko i prestani da lajes kad se jos nisi naucio.Izdajnicka bagro.
Ponedeljak 15.08.2011.21:39
Hiljadu evrica je dovoljno da se zemlja ocisti od olosi i starni sluga.Demokratija je omanula i izdala sve norme zdravog razumevanja.Prema tome na Bastilju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)