Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 06.08.2011.
17:37
Beta A

EU se plašila tajnih akcija Prištine i Beograda

Zvaničnik EU koji posreduje u razgovorima Prištine i Beograda Robert Kuper rekao je da strane treba da se koncentrišu na ozbiljan dijalog koji će voditi ka rešavanju problema.

Posrednik EU između Prištine i Beograda: Robert Kuper
 

"Mi smo veoma zadovoljni postizanjem međusobnog sporazuma za situaciju na severu Kosova. To je saglasnost za koju se nadam da će biti neophodna za oko četiri ili pet nedelja i onda ćemo biti u stanju da se vratimo u normalnost", rekao je Kuper u intervju za Radio Kosovo.

Evropski posrednik je naveo da stvari nisu sada kao što su bile pre i da "strane treba da shvate da je potreban ozbiljan dijalog za rešavanje problema".

"Tokom ove dve nedelje je bilo momenata kada smo mi u EU bili ozbiljno zabrinuti. Svaka strana je sumnjala da druga strana priprema tajne akcije. Ovakva atmosfera je veoma rizična", rekao je Kuper. Dodao je da se nada da će se tokom jeseni strane vratiti ozbiljnom dijalogu jer kako je naveo preostaju mnoga pitanja za koja treba naći rešenja.

"Nadam se da će svako sada ići na odmore i onda će se vratiti u boljem raspoleženju i nastavićemo", rekao je on. "Neka više ne bude kriza. Neka bude više dijaloga i samo dijaloga. Ja sam veoma zadovoljan onim što je postignuto oko severa i mislim da treba četitati vladama Kosova i Srbije za ozbiljnost koju su
pokazali", rekao je Robert Kuper.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 18:28
Velike sile koje su ovih dana više nego vidljivo svrstane na stranu Hašima Tačija, a ne na stranu Borisa Tadića, primenjuju koncept A – ostvarivanje privatnih interesa, koji se manifestuju kao državni interesi vlada čije interese zastupaju. Pošto je najveći broj zemalja EU i NATO priznao nezavisno Kosovo, jasno vam je da će njihovi predstavnici koji učestvuju u pregovaračkom procesu ili u snagama Kfora svakako realizovati interese svojih vlada, a to je uspostavljanje funkcionalnog nezavisnog Kosova. To podrazumeva i integraciju severa KiM u ustavno-pravni poredak Prištine. Pošto velike sile primenjuju koncept političkog delovanja gore navedenog pod A, srpsko društvo je godinama
Subota 06.08.2011. 18:54
Kad smo kod Kosova i Metohije, važno je prvo raščistiti šta je interes države Srbije. Deset godina zvanična politika naše vlade je NE DAMO KOSOVO. To nije državni interes Srbije koji je ostvariv, nažalost tako je, ali istinito. Da li mislite da naše elite to ne znaju? Naravno da znaju, ali nama predstavljaju tu politiku bojeći se da će svaka druga politika da im sruši rejting, i da će zbog toga izgubiti izbore i vlast. Otuda smo izloženi procesu u kojem naša vlast kao ne da Kosovo za javnost Srbije, a predaje Kosovo u razgovorima i dogovorima sa moćnim predstavnicima velikih sila. Mi se pored malih ekrana punimo stresom, nezadovoljstvom, porazima, a oni se pune kešom.
Subota 06.08.2011. 19:18
Pune si oni kešom ali ne onim dobijenim od moćnih sila koje kreiraju poredak na celoj kugli zemaljskoj, pa tako i na Balkanu, na Kosovu i u Srbiji, već kešom koji potiče od korupcije. Kešom koji potiče od krađe sopstvene države, njenih građana, njenih resursa, kao što je slučaj i sa nalazištima litijuma u Srbiji za koje malo ko zna da su u tišini dodeljena istraživačka i eksploataciona prava jednoj stranoj kompaniji koja će podno Cera ući u milione i milijarde. Istog onog Cera na kojem se vodila jedna od najslavnijih bitaka ovog naroda, bitka koja je upisala Živojina Misića, Stepu, Putnika i druge slavne iz I svetskog rata u istorijske čitanke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online