Subota 06.08.2011.
17:37
Beta

EU se plašila tajnih akcija Prištine i Beograda

Posrednik EU između Prištine i Beograda: Robert Kuper
 

"Mi smo veoma zadovoljni postizanjem međusobnog sporazuma za situaciju na severu Kosova. To je saglasnost za koju se nadam da će biti neophodna za oko četiri ili pet nedelja i onda ćemo biti u stanju da se vratimo u normalnost", rekao je Kuper u intervju za Radio Kosovo.

Evropski posrednik je naveo da stvari nisu sada kao što su bile pre i da "strane treba da shvate da je potreban ozbiljan dijalog za rešavanje problema".

"Tokom ove dve nedelje je bilo momenata kada smo mi u EU bili ozbiljno zabrinuti. Svaka strana je sumnjala da druga strana priprema tajne akcije. Ovakva atmosfera je veoma rizična", rekao je Kuper. Dodao je da se nada da će se tokom jeseni strane vratiti ozbiljnom dijalogu jer kako je naveo preostaju mnoga pitanja za koja treba naći rešenja.

"Nadam se da će svako sada ići na odmore i onda će se vratiti u boljem raspoleženju i nastavićemo", rekao je on. "Neka više ne bude kriza. Neka bude više dijaloga i samo dijaloga. Ja sam veoma zadovoljan onim što je postignuto oko severa i mislim da treba četitati vladama Kosova i Srbije za ozbiljnost koju su
pokazali", rekao je Robert Kuper.

2024 © - Vesti online