Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 31.07.2011.
16:25

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

''Potezi Vlade Srbije su kratkog daha''

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da je ta partija glasala protiv deklaracije Vlade Srbije o Kosmetu, pošto ona predstavlja ''nastavak pogrešne poltike 'Evropa nema alternativu', koja je doživela krah na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak''.

''Suština je u u uspostavljanju nove politike prema Kosovu, te je DSS u formi amandmana uputio predlog o rešavanju ovog pitanja, koji podrazumeva pokretanje novih pregovora pod okriljem UN, ne pod okriljem EU, kakav je do sada bio slučaj'', rekao je Petković za ''Vestionline'', dodavši da ''dosadašnja politika stvaranja dobrosusedskih odnosa sa Kosovom nije dugoročno rešenje''.

Petar Petković

On je ocenio da su reakcije ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i šega pregovaračkog tima za Kosmet Borislava Stefanovića ''zakasnele i kratkog daha''.

’’Predstavnici vlasti koji su se našli tih dana na prelazu Brnjak i Jarinje, su ljudi koji su direktno uticali na sprovođenju politike 'Evropa nema alternativu'. Ako se sve vreme zalažete za to, a to vodi ka jednostranim potezima Prištine, pogotovu u smeru daljeg izbacivanja Srba sa Kosmeta, šta drugo da kažem da je u pitanju dosta zakasneo pokušaj pomoći Srbima na Kosmetu na taj način da vlast ne može ništa mnogo da uradi u okviru politike koju trenutno vodi. Ti razgovori koje su Bogdanović i Stefanović vodili su kratkog daha. Pitanje je samo trenutka kada će se ovako nešto ponoviti'', istakao je on, dodajući da EU uslovljava kandidaturom za članstvo uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa Kosovom.

Skupština Srbije usvojila je usaglašeni predlog Deklaracije o Kosovu i Metohiji kojom se osuđuje svako nasilje i poziva da se kriza nastala jednostranim aktom Prištine reši mirnim putem. Za usvajanje Deklaracije u celini glasalo je 181 poslanika, 20 protiv, čertvoro uzdržanih, a dvoje nije glasalo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 16:44
Нема сумње да је то патриотска странка.Против је био и ЛДП,али они су НАТО улизице,амерички плаћеници,хохштаплери и НАРКОМАНИ.
Nedelja 31.07.2011. 18:25
Oce neko da dignemo revoluciju u Srbiji ?
Nedelja 31.07.2011. 21:08
"Skupština Srbije usvojila je usaglašeni predlog Deklaracije o Kosovu i Metohiji kojom se osuđuje svako nasilje i poziva da se kriza nastala jednostranim aktom Prištine reši mirnim putem. " Dobro osudili smo ih, i sta sad ? Sve po starom kao i prethodi put, i onaj pre njega... i onaj pre njega... ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online