Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 23.07.2011.
11:13
Blic A

Država vraća nacionalizovane lokale

Lokali u vlasništvu države koji nisu prodati, već ih država koristi ili izdaje, a nacionalizovani su posle 1945, biće vraćeni na osnovu zakona o restituciji, najavio je Goran Radosavljević, državni sekretar u Ministarstvu finansija i predsednik radne grupe za izradu zakona o restituciji.

Država će vratiti lokale starim vlasnicima

Većina takvih lokala, na primer oni u vlasništvu JP "Poslovni prostor" u Beogradu, vratiće se naslednicima bivših vlasnika, rekao je Radosavljević u intervjuu “Blicu".

On je objasnio da je plan da se naturalna restitucija završi za dve godine, a vratiće se imovina koja nije sprorna, u smislu da se nalazi u državnom vlasništvu i da nad njom nije proglašen neki javni interes-kao što su zgrada vlade, škola, park... To će biti predmet izuzetaka.

"Napravićemo tačan, konačan spisak izuzetaka da ne bi bilo slobodnih procena i tumačenja.... Zato ćemo imati jedan centralni sistem kroz koji će sve prolaziti", rekao je Radosavljević.

On je kazao da stari vlasnik može da dobije obeštećenje po realnoj vrednosti imovine.

Prema rečima Radosavljevića, novac će biti obezbeđen iz Fonda za restituciju gde je do sada prikupljeno oko sto miliona evra. Iz tog fonda biće pokrivena mala potraživanja - do 10.000 evra.

Novac do tog iznosa predviđen je i za socijalne slučajeve, koji bi ga dobili avansno. Svi ostali biće obeštećeni obveznicama, a tačan iznos obveznica koje će biti emitovane zanaće se krajem 2013. godine, kada bi trebalo da bude usvojen zakon o emitovanju obveznica za finansijsko obeštećenje, najavio je Radosavljević.

Zakon će predvideti rok, visinu nadoknade, kao i pitanje da li će obeštećenje biti puno ili delimično. Država je za te namene spremna da izdvoji dve milijarde evra, rekao je Radosavljević.

POVEZANE VESTI

Subota 23.07.2011. 11:56
kad prosetate bulbuderom kraj CEKIC kafane, tu cete naci vaseg druga kajgu, leci srcu rane. lazu, bre.
Subota 23.07.2011. 13:13
Stvar izgleda ovako. Drugovi su otkupljivali stanove i kuće po Dedinju i Senjaku kao nosioci stanarskog prava za 5 -10.000 DEM. Pošto su znali da to neće dugo držati vodu oni su to prodali Đeliću, Jelašiću i ostalim alavim belosvetima za milion evra. Sada ta bagra treba da leti napolje jer su svesno kupovali opljačkanu robu što su videli iz zemljišnih knjiga. Da ne bi došlo do tog malera država bi iz čista mira da izda obveznice na milion evra stvarnom vlasniku sa rokom dospeća 30 godina. Sud u Strazburu čeka, jer logično je da stvarni vlasnik dobije svoju imovinu u naturi, a lopovi neka se ganjaju ko je koga zajebao.Ali imaju pravo žuto crveni glodari da pokušaju dok su na vlasti.
Subota 23.07.2011. 11:54
"Две милијарде евра"? Оканите се ви ЕУ.Њен циљ је да Србија постане дужнички роб.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online