Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 18.07.2011.
20:18
Beta A

Stefanović: Blizu dogovor o katastru i diplomama

Šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da se na predstojećoj rundi dijaloga može očekivati dogovor o katastru i diplomama, ali da se neće razgovarati o dugovanjima za struju kako tvrdi prištinska strana.

Pregovaračke strane: Borko Stefanović i Edita Tahiri
 

"Pitanja katastra i univerzitetskih diploma su pred zključenjem. Teža su pitanja Telekoma i carinskih pečata", rekao je Stefanović televiziji Avala i ponovio da je cilj srpskih vlasti da se olakša život građana na Kosovu i Metohiji.

"Dugovi za struju na dnevnom redu dijaloga"

Naredna runda razgovora u dijalogu Prištine i Beograda obuhvatiće i dugove žitelja severnog Kosova prema Kosovskoj elektro-energetskoj korporaciji od 1999. godine do
danas, ponovila je šefica kosovskog pregovaračkog tima Edita Tahiri. Tahiri je, kako prenosi Radio Kosovo, rekla da Priština smatra da dugovanja za struju treba pokriti, bez obzira na to što deo potrošaca na severu smatra da ne treba da plati te dugove.

"Od značaja je da nađemo rešenje za ovo pitanje", kazala je ona.

Upitan o izjavi odlazećeg nemačkog ambasadora na Kosovu Ditera Štajnbaha da će Srbija morati da prizna Kosovo pre ulaska u Evropsku uniju, on je rekao da je to "individualno mišljenje odlazećeg ambasadora".

Stefanović je rekao da Srbija želi da "reguliše odnos" sa kosovskim Albancima, ali je ponovio da država Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Stefanović je negirao i tvrdnje šefa prištinske delegacije Edite Tahiri da će se na novoj rundi u sredu razgovarati o dugovima građana severa Kosova Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciji za struju.

"Nikakva dugovanja neće biti tema pregovora", rekao je Stefanović i naveo da bi otvaranje tog pitanja neumitno vodilo razgovorima o povratku imovine srpskih preduzeća na Kosovu i Metohiji.

Šesta runda pregovora zakazana je za sredu, U prethodnoj rundi timovi Beograda i Prištine uspeli su da dođu do prvih rezultata i da se se dogovore o slobodi kretanja i razmeni kopija matičnih knjiga.

Dijalog Beograda i Prišine počeo je 8. marta i vodi se uz posredovanje EU.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.07.2011. 20:19
kastriranju i diplomama. pa, dobro napreduju pregovori.
Ponedeljak 18.07.2011. 20:42
Kako ga bre niko ne pita za rezoluciju EU od 19 januara, jel to tako strašno pitanje. Tamo lepo piše da razgovora o statusu nema i da Srbija mora da rasformira svoje organe. Razgovori su i počeli na bazi te rezolucije, nisu počeli jer se Kuperu tako javilo u snu. Nema mu šefa Jeremića da se oglasi od kada je otputovao službeno 11 jula u Meksiko. Da mu se nije nešto desilo u nekoj "velikoj diplomatskoj borbi". Onda bi nam ostao samo Đelić na braniku otadžbine a 12 oktobar sve bliže i bliže..
Utorak 19.07.2011. 01:15
Jedino što je Stefanović uspio u svojoj plaćeničkoj misiji je, da je uspio porodično prezime Stefanović staviti za povijest Srpskog naroda na sramni popis.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online