Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 02.07.2011.
11:09
Srna A

Koštunica: Čist račun sa EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da Srbija odnos sa EU treba da zasnuje na čistom računu, kao zemlje članice ili kao Švajcarska i Norveška, koje sa EU imaju razvijenu saradnju.

"Jasno je da Srbija nema čemu dobrom da se nada od sadašnjih pregovora. Sve upućuje, na žalost, da će rešenja biti protivustavna i protivna Rezoluciji 1244", rekao je Koštunica za beogradski dnevnik "Danas".

Ko zna šta će biti za 10 godina: Vojislav Koštunica

On u prilog svojoj tezi navodi da je sadašnja vlast Srbije pre pregovora Beograda i Prištine uz posredovanje Brisela napravila nekoliko ključnih grešaka.


"Najpre je potpisan SSP sa zemljama EU koje su priznale Kosovo, i te države smatraju da je po samom SSP-u međunarodna obaveza Srbije da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom. Zatim je prihvaćen Euleks, koji direktno radi na stvaranju države Kosovo", rekao je Košutnica.


On je ukazao da je vlast u Srbiji, umesto da tuži makar jednu državu Međunarodnom sudu pravde zbog priznanja Kosova, zatražila savetodavno mišljenje UN, te zaključio da je greška što se pitanje Kosova izmestilo iz Saveta bezbednosti.


"Greška je što se pitanje Kosova iz Saveta bezbednosti, gde smo zahvaljujući principijelnom stavu Rusije kontrolisali sve odluke o Kosovu, izmestilo u Generalnu skupštinu, gde je usvojena briselska rezolucija o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa. Potom ide pristajanje na pregovore sa secesionistima, uz posredovanje Brisela i isključivanje Unmika", rekao je lider DSS-a.


On je ocenio da treba reći istinu o evropskim integracijama, jer se, kako je zaključio, u Srbiji javnost najviše obmanjuje upravo oko EU. "Istina je da ulazak Srbije u EU neće biti na dnevnom redu do kraja ove decenije. Šta će biti za deset godina sa EU, danas niko sa sigurnošću ne može da zna", rekao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Subota 02.07.2011. 12:02
Vojo dragi, znaamo da prčaš istinu, i to 90% naroda zna, ali opet kad dodje glasanje svi se nalepe na laži o lepom životu u EU i tako nam propadnu izbori da se otarasimo ove žutocrvene pošasti koja vlada Srbijom. Živim u nadi da će narod prestati da živi od bajki.
Subota 02.07.2011. 22:13
Kostunice jesi li ziv ili nisi.Ne vredi pricati gluposti.Vidis da je Srbija u krizi da preti njen nestank a ti uvek isto,pricam ti pricu.Zasto nisi dao radikalima glas da se rusi vlada i psiholog.Ciju ti igru igras.Takav kao ti bez elana i snage ne moze Srbiju spasiti ni od komaraca a ne od svetski izazova.Mlak si nikakav nisi,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online