Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 23.06.2011.
13:39
Alo A

"Živimo na poček i od minusa u banci"

"Nemamo sredstava da platimo Vojinu odbranu u Hagu! Živimo od danas do sutra, na čekove, s minusima u banci", ispovedila se Jadranka Šešelj, supruga lidera Srpske radikalne stranke i haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Skroman život bez letovanja i zimovanja, kaže Jadranka Šešelj

"Za osam godina nismo otišli na more, a na zimovanje samo jedanput", izjavila je za "Alo!" Jadranka Šešelj povodom zahteva Tribunala da im se dostave svi bankovni računi lidera radikala i popis njegove imovine.


Sekretarijat Haškog tribunala zatražio je juče da sudsko veće naloži relevantnim nacionalnim institucijama da dostave informacije i dokumentaciju o finansijskom stanju Vojislava Šešelja, i to trenutno stanje na bankovnim računima, sve ranije transakcije, kao i imena osoba koje imaju punomoć da pristupe računima i sve druge dostupne detalje za period od 15. januara 2003. do dana izdavanja naloga.


Kako je saopšteno u Hagu, izdavanje naloga Sekretarijat traži jer Šešelj odbija da sam dostavi te podatke, a na osnovu čega bi trebalo da bude donesena odluka da li je njegovo imovinsko stanje dovoljno da sam finansira svoju odbranu.

Jadranka ne da haškim istražiteljima da uđu u kuću
Jadranka Šešelj kaže da je njen suprug još ranije ispunio upitnik u kojem je naveo svoju imovinsku kartu.

"I ja sam sigurna da se ona neće razlikovati od onoga što oni budu pronašli. Oni su kod mene dolazili pre pet-šest godina i tražili da im dam sve bankovne račune i ugovore o nekretninama. Nisam ih pustila ni da uđu u kuću. Nisam htela da im olakšavam posao, neka sami nađu te podatke. Mi ništa ne krijemo, to im je i Voja rekao", kaže Šešeljeva supruga.


Ona tvrdi da porodica ima tek toliko da preživi.

"Živimo od danas do sutra, od prvog do prvog. Pokrivamo se čekovima, minusima na računu, odloženim plaćanjem. Trošimo onoliko koliko namaknemo tog meseca. Nema ni govora da imamo toliki novac. Evo, za osam godina nismo otišli na more, na zimovanje nikad, ako ne računam odlazak na Divčibare kod prijatelja koji ima hotel. Država mi plati kartu do Haga i dobijem još 250 evra za pet dana, a to ne može da podmiri troškove hotela i hrane... Za troje dece u pubertetu mora da se nađe, a za mene ako nešto ostane. Mi smo skromna porodica", dodaje Jadranka Šešelj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.06.2011. 14:01
To je kad si največi živući Srbin u državi koja se zove samo imenom Srbija, dok je u njoj svjetovna i duhovna vlast nesrpska. Biti iskren i potpuno predan interesima Srpstva danas je nepoželjna osobina. Poželjno je biti plačenik, izdajica, eurofil, demokrat, sljedbenik bezprstog mašinobravara, koketaš, janjičar, konvertit i pederopapist.
Četvrtak 23.06.2011. 14:06
Држава је обавезна да помаже Шешељеву одбрану јер се он добровољно предао. Младића неће да помажу јер се није добровољно предао... на то се се сада, наводно, ваде... Какви издајници, стићи ће их Божја казна! Ако не њих, онда ће стићи њихову децу а даће Бог да их стигне!
Četvrtak 23.06.2011. 14:07
Госпођо Шешељ,ако вам је за утеху,нисте једини који живе скромно и од минуса.Ево ја сам за мојих 20 година само једном била на летовању,и то пре 6 година. Није баш лепо да се жалите,а што се тиче Вашег супруга ја се искрено надам да ће истрајати у својој намери и Вама и њему желим свако добро.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online