Četvrtak 23.06.2011.
13:39
Alo

"Živimo na poček i od minusa u banci"

Skroman život bez letovanja i zimovanja, kaže Jadranka Šešelj

"Za osam godina nismo otišli na more, a na zimovanje samo jedanput", izjavila je za "Alo!" Jadranka Šešelj povodom zahteva Tribunala da im se dostave svi bankovni računi lidera radikala i popis njegove imovine.


Sekretarijat Haškog tribunala zatražio je juče da sudsko veće naloži relevantnim nacionalnim institucijama da dostave informacije i dokumentaciju o finansijskom stanju Vojislava Šešelja, i to trenutno stanje na bankovnim računima, sve ranije transakcije, kao i imena osoba koje imaju punomoć da pristupe računima i sve druge dostupne detalje za period od 15. januara 2003. do dana izdavanja naloga.


Kako je saopšteno u Hagu, izdavanje naloga Sekretarijat traži jer Šešelj odbija da sam dostavi te podatke, a na osnovu čega bi trebalo da bude donesena odluka da li je njegovo imovinsko stanje dovoljno da sam finansira svoju odbranu.

Jadranka ne da haškim istražiteljima da uđu u kuću
Jadranka Šešelj kaže da je njen suprug još ranije ispunio upitnik u kojem je naveo svoju imovinsku kartu.

"I ja sam sigurna da se ona neće razlikovati od onoga što oni budu pronašli. Oni su kod mene dolazili pre pet-šest godina i tražili da im dam sve bankovne račune i ugovore o nekretninama. Nisam ih pustila ni da uđu u kuću. Nisam htela da im olakšavam posao, neka sami nađu te podatke. Mi ništa ne krijemo, to im je i Voja rekao", kaže Šešeljeva supruga.


Ona tvrdi da porodica ima tek toliko da preživi.

"Živimo od danas do sutra, od prvog do prvog. Pokrivamo se čekovima, minusima na računu, odloženim plaćanjem. Trošimo onoliko koliko namaknemo tog meseca. Nema ni govora da imamo toliki novac. Evo, za osam godina nismo otišli na more, na zimovanje nikad, ako ne računam odlazak na Divčibare kod prijatelja koji ima hotel. Država mi plati kartu do Haga i dobijem još 250 evra za pet dana, a to ne može da podmiri troškove hotela i hrane... Za troje dece u pubertetu mora da se nađe, a za mene ako nešto ostane. Mi smo skromna porodica", dodaje Jadranka Šešelj.

2024 © - Vesti online