Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 19.06.2011.
09:51
Alo! A

Tadiću, odelo ne čini čoveka!

Goran Knežević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, veruje da ne postoje prepreke da naprednjaci sarađuju s bilo kojom strankom. Održava kontakte sa pojedincima iz DS-a, njegove bivše stranke, ali ne i sa vrhom demokrata.

Knežević je nekada bio istaknuti član demokrata i prvi čovek Zrenjanina. Potom je usledilo hapšenje zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja, napuštanje DS-a i “transfer“ u redove najvećeg rivala Srpske napredne stranke.

U intervjuu za list "Alo!", Knežević tvrdi da su optužbe protiv njega fabrifikovane i veruje da će ga sud osloboditi.

Od demokrate do naprednjaka: Goran Knežević

“Čitava afera je izmišljena da bi se moj koncept decentralizacije Srbije i položaja Vojvodine eliminisao iz političkog opticaja dok se ne usvoji pokrajinski statut, ali i da bi se fingirala borba protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima. Optužnica i suđenje su samo posledica te izmišljene afere, to je sada kamen oko vrata koji je vlast obesila i meni i pravosuđu“, kaže on.

Tumačeći spekulacije da mu je optužbe “napakovao“ Bojan Pajtić, Knežević kaže da nikada nije predstavljao opasnost za lidera vojvođanskih demokrata jer Pajtić i tada imao apsolutnu vlast.

“Ali je iracionalni strah vojvođanskih indipendista da bi moj politički koncept mogao da ugrozi njihov projekat doveo do histerične akcije mog uklanjanja s političke scene“, ocenjuje on.

Ipak, Knežević kaže da sa svima iz svoje bivše stranke održava kontakt i korektne odnose, osim s najvišim funkcionerima i ljudima koji su se, kako kaže, direktno ogrešili o njega i njegovu porodicu.

Na pitanje šta misli o lideru demokrata Borisu Tadiću, Knežević kratko odgovara: “Odelo ne čini čoveka, a on se lepo oblači.“

Naprednjaci mogu sa svima

Knežević je danas u Srpskoj naprednoj stranci kojoj prognozira svetlu političku budućnost. Iako kaže da bi najviše voleo da SNS posle izbora samostalno forimira vlast, ne isključuje mogućnost saradnje ni sa jednom strankom.


Nedavno je i sa liderom Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem razmenio izdašne komplimente. Ova prilično neočekivana epizoda međusobnih pohvala dočekana je kao najava budućeg saveza, što je potvrdio i sam Knežević izjavom da bi lično prihvatio da SNS napravi buduću vladu s Dinkićem.


“Danas je nezamislivo da neko iz DS-a pohvali bilo koji potez ili pojedinca iz opozicije. Ali, mi iz SNS-a nismo takvi. Uvažavamo sve političke protivnike i spremni smo da pohvalimo svaku dobru ideju i dobar potez. To je važno za razvoj demokratije i parlamentarizma u Srbiji. SNS je posvećen normalizaciji odnosa među političkim akterima i u tom kontekstu se u vrhu SNS-a tumači ono što sam rekao o Dinkiću“, objašnjava Knežević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.06.2011. 10:21
Narodu ne trebaju manekeni na vrhu drzave vec radnici koji umeju da vode ekonomiju.Niko nije imao nista protiv dok se Tito sepurio,jer se u tadasnjoj drzavi radilo gradilo i lepo zivelo.A ovi danas se manekenisu i osim sto gledaju,gde sta ima za ukrasti nista drugo ne rade.
Nedelja 19.06.2011. 11:44
Разметљици показују своје оружје, хвале се његовом скупоценошћу. Носе га тако да га сви могу видети. На тај начин, постају предвидљиви. Свако ће знати, при сусрету са њима колико су им мачеви добри. Скривен под плаштом , мач победе, заштичен је од погледа. Опрезни ће зазирати од странца, будале ће наваљивати да га испровоцирају да започне битку јер је ненаоружан.
Nedelja 19.06.2011. 10:40
Knežević je napravio dobar potez kada je prešao u SNS. U SNS-u se na prvom mestu gleda stručnost i koliko ljudi cene čoveka, ne kao u DS-u koji je žrtvovao Kneževića zarad onog Pajtića!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online