Nedelja 19.06.2011.
09:51
Alo!

Tadiću, odelo ne čini čoveka!

Knežević je nekada bio istaknuti član demokrata i prvi čovek Zrenjanina. Potom je usledilo hapšenje zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja, napuštanje DS-a i “transfer“ u redove najvećeg rivala Srpske napredne stranke.

U intervjuu za list "Alo!", Knežević tvrdi da su optužbe protiv njega fabrifikovane i veruje da će ga sud osloboditi.

Od demokrate do naprednjaka: Goran Knežević

“Čitava afera je izmišljena da bi se moj koncept decentralizacije Srbije i položaja Vojvodine eliminisao iz političkog opticaja dok se ne usvoji pokrajinski statut, ali i da bi se fingirala borba protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima. Optužnica i suđenje su samo posledica te izmišljene afere, to je sada kamen oko vrata koji je vlast obesila i meni i pravosuđu“, kaže on.

Tumačeći spekulacije da mu je optužbe “napakovao“ Bojan Pajtić, Knežević kaže da nikada nije predstavljao opasnost za lidera vojvođanskih demokrata jer Pajtić i tada imao apsolutnu vlast.

“Ali je iracionalni strah vojvođanskih indipendista da bi moj politički koncept mogao da ugrozi njihov projekat doveo do histerične akcije mog uklanjanja s političke scene“, ocenjuje on.

Ipak, Knežević kaže da sa svima iz svoje bivše stranke održava kontakt i korektne odnose, osim s najvišim funkcionerima i ljudima koji su se, kako kaže, direktno ogrešili o njega i njegovu porodicu.

Na pitanje šta misli o lideru demokrata Borisu Tadiću, Knežević kratko odgovara: “Odelo ne čini čoveka, a on se lepo oblači.“

Naprednjaci mogu sa svima

Knežević je danas u Srpskoj naprednoj stranci kojoj prognozira svetlu političku budućnost. Iako kaže da bi najviše voleo da SNS posle izbora samostalno forimira vlast, ne isključuje mogućnost saradnje ni sa jednom strankom.


Nedavno je i sa liderom Ujedinjenih regiona Srbije Mlađanom Dinkićem razmenio izdašne komplimente. Ova prilično neočekivana epizoda međusobnih pohvala dočekana je kao najava budućeg saveza, što je potvrdio i sam Knežević izjavom da bi lično prihvatio da SNS napravi buduću vladu s Dinkićem.


“Danas je nezamislivo da neko iz DS-a pohvali bilo koji potez ili pojedinca iz opozicije. Ali, mi iz SNS-a nismo takvi. Uvažavamo sve političke protivnike i spremni smo da pohvalimo svaku dobru ideju i dobar potez. To je važno za razvoj demokratije i parlamentarizma u Srbiji. SNS je posvećen normalizaciji odnosa među političkim akterima i u tom kontekstu se u vrhu SNS-a tumači ono što sam rekao o Dinkiću“, objašnjava Knežević.

2024 © - Vesti online