Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 10.06.2011.
09:12
Vestionline A

Ostaviti bez argumenata protivnike Srbije

Potpredsednik vlade Božidar Đelić smatra da Srbija pre decembarskog samita država EU treba da dovrši saradnju sa Haškim tribunalom i ispuni Akcioni plan kako bi tada dobila status kandidata i nastavila evropskim putem. Đelić je u intervjuu "Večernjim novostima" ocenio da bi Srbija tako ostavila bez argumenata one koji bi da je zaustave na evropskom putu.

Božidar Đelić

"Moramo da uradimo sve kako bismo izbili i poslednji adut iz ruku onih koji se protive početku pregovora za članstvo Srbije u EU", rekao je Đelić.

Kako rešiti problem Kosmeta?

On je ponovio da Srbija ni na koji način nikada neće priznati nezavisnost Kosova, ali i dodao da želi da se to pitanje reši. "Ne možemo se u nedogled baviti nerealnim idejama koje dolaze sa obe strane", poručio je Đelić.

"Srbija ne može ući u EU, a da se pitanje Kosova ne reši. Istovremeno, rešenje sigurno ne može biti priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti. Zato treba tragati za planom koji bi zadovoljio obe strane", rekao je potpredsednik vlade.

On je ukazao na nepovoljnu finansijsku situciju na Kosovu, podsetivši da je MMF nedavno otkazao dalju podršku tamošnjim finansijama. "Da bi kosovski Albanci imali bolji život u 21. veku, neophodan im je dogovor sa Beogradom", smatra Đelić.

On je dodao da ulazak Srbije u NATO nije preduslov za članstvo u EU, ukazujući na primer Austrije koja je u EU, ali ne i u NATO.

"Neka građani odluče"

Đelić je izrazio uverenje da će i dva "teška" zakona iz "evropskog paketa" - o javnoj svojini i o restituciji, biti doneta do jeseni. O restituciji će nacrt prvo ići na javnu raspravu, napomenuo je on, ističući da će resticucija "koja ima dublje fiskalne implikacije, biti skromna, po meri države".

Po njegovoj oceni, parlamentarni izbori će biti održani na vreme, u aprilu, ili maju 2012. godine. Do tada će, očekuje Đelić, otpočeti pregovori sa EU, "FIAT" će započeti serijsku proizvodnju, biće očuvan Beli šengen, nezaposlenost će opadati.

"To će biti Srbija koja napreduje. Neka građani onda odluče", rekao je potpredsednik vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 10.06.2011. 09:32
Restitucija će biti skromna kaže Đečić. Oni su zamislili da Milošević "otkupi" od države zaplenjenu kuću u Tostojevoj 33 za 10.000 DEM i onda oni isplate naslednike vlasnika sa 5000 evra i kvit smo. Mira izdavala tu kuću Joci Amsterdamu za 10.000 evra mesečno a na kraju će je prodati za milion evra i nikom ništa. Trebali su Jelašić, Đelić,Karići i drušvo da provere kako je taj od koga kupuju došao do kuća koje su kupili. Treba doneto zakon da se to ponovo nacionalizuje i vrati u naturi predratnim vlasnicima, a šibicari neka izgore.
Petak 10.06.2011. 09:34
Djeliću ne laži više ovaj narod i ne pričaj bajke. Bajke su lepe ali neistinite. Bajka služi deci da razvijaju maštu, a mi nismo deca. Ulaskom u EU niti će nezaposlenost opasti, niti će biti boljeg života dok ste vi evroeuforičari na vlasti. Ne u Evropu, već u svet treba ići podignite glave, a ne klečeći i moleći da ti neko nešto udeli. Zadužili smo se do guše. Zar hoće da se još zadužujemo kod ovih tvojih mentora i poslodavaca.
Petak 10.06.2011. 22:18
Ovaj ima don obraz.Toliki licemer a da pocrveni bar jedanput,ma kakvi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online