Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 07.06.2011.
04:42
Večernje novosti A

Ugljanin upozorava na stanje u Sandžaku

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin upozorio je da Sandžak kao najnerazvijeniji deo zemlje može da postane meta političkih avanturista koji nastoje da skupe političke poene i da se bolje pozicioniraju.

Sulejman Ugljanin, ministar bez portfelja u Vladi Srbije
 

Ugljanin je rekao da je protiv nacionalnih autonomija, ali da se mora omogućiti učešće
manjina u javnom životu, kao i da treba poboljšati uslove za život građana.

"Neophodno je da se institucionalno omogući učešće manjina u javnom životu. Na primer, u Novom Pazaru Bošnjaci čine 80 odsto građana, a u policiji u tom gradu je odnos obrnuto proporcionalan", rekao je Ugljanin i dodao da je ista situacija i u drugim državnim organima.

"Nema nacionalnih autonomija"

 

Upitan da li se slaže sa muftijom Muamerom Zukorlićem da Sandžak treba da dobije autonomiju po uzoru na Vojvodinu, Ugljanin je rekao da su ciljevi njegove stranke brži ekonomski razvoj Sandžaka i regionalna samouprava u okviru Srbije.

 

"Ne bih da menjamo tezu i da pričamo o nekakvim drugim statusima Sandžaka kada imamo gladne i nezaposlene ljude, socijalni i politički naboj", rekao je Ugljanin.

 

"Sandžak je bio i ostao multinacionalan i moj stav je da nema nacionalnih autonomija", rekao je on.

Govoreći o ekonomiji, Ugljanin, lider Stranke demokratske akcije Sandžaka, ukazao je da Novi Pazar ima najveći broj nezaposlenih u Srbiji, više od 51 odsto.

"Teška ekonomska situacija, siromaštvo, beznađe mladih ljudi. To su idealni uslovi da politički avanturisti pokušaju da zapaljivom retorikom skupe političke poene i da se bolje pozicioniraju", upozorio je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.06.2011. 09:14
Bio je Suljo žestoko za autonomiju Sandžaka i to upravo kao Vojvodina koja je multietnička i nije nacionalna autonomija. Ubio se dokazujući Miloševiću da je Raška multietnička oblast muslimana, Srba, Crnogoraca i Arnauta, i da svi jedva čekaju da on bude Kalif. Onda mu Sloba rekao poslaće Arkana da se dogovore, onaj došao sa džipovima preorao stadion u Pazaru, a Suljo pravac Turska. Vratio ga DOS uz obećanje da će verno služiti novoj vlasti, dobio i ministarstvo za ništa i svašta samo da ćuti i ne bleji. Kako se primiče promena vlasti, sada bi opet da popali muslimane, jer šta će on da radi u životu ako ispadne iz političke fotelje.
Utorak 07.06.2011. 09:12
Tacno je da je stanje alarmantno. Srbi se sve vise iseljavaju jer nemaju nikakvu zastitu od drzave, niti mogucnosti da se zaposle. Po popisu 1961.godine Srba je bilo oko 51% a sada oko 15tak procenata.OKo srspkih manastira se uz dozvolu gradskih muslimanskih vlasti podizu kuce bez dozvole, zauzimaju se imanja. Nedavno su te vlasti potpuno devastirale saboriste gde srbi odrzavaju sabor i molitvu na Rogozni za Beli petak, prvi petak po Sv.Trojici/Duhovima. Putevi ka srpskim selima su unisteni i jos mnogo toga. Ocigledno je da Ugljanin skrece paznju sa stvarnih problema na izmisljene.
Utorak 07.06.2011. 12:59
Koji je kameleon ovaj Ugljanin!Ne volim Zukorlica ali opet autonomija sandzaka je jedini spas za narod koji je u njemu.Ko se god drzi Beograda isto je kao kad osoba skoci u jezero opasana sa kamenom od 50 kg,nikad nece izaci na povrsinu.Zao nam je braco srbi nemamo nista protiv vas kao nacije,isti smo mi mentalitet pod kalup ali ako vi ne mozete da se oduprete vasim losim politicarima dajte da se onda rastajemo a srbi ce uzivati u sandzaku iste slobode kao sto je bilo i za vreme najvecih tenzija 90tih godina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online