Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 30.05.2011.
12:03
Đ. Barović - Vesti A

Hoću da me brani Šešelj!

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske, general Ratko Mladić zatražio je da lider radikala Vojislav Šešelj bude njegov advokat u Haškom tribunalu! Odmah po završetku jučerašnje posete ocu, ovo je izjavio Darko Mladić i naveo da je Ratko Mladić bio decidan po tom pitanju.

Najbliži: Sin Darko, supruga Bosiljka i snaja Biljana

 - Rekao mi je da bi zaista voleo da ga Šešelj brani, a ako to ne bude izvodljivo zbog propisa u Hagu, onda da mu bude pravni savetnik - kazao je Mladić i time demantovao pisanja pojedinih beogradskih medija po kojima je general Mladić za Šešelja rekao "da je kreten koji bruka Srbe po Hagu".


- Ništa od navodnih psovki ili uvreda prema Šešelju moj otac mi nije izrekao - objasnio je Darko Mladić i dodao da mu general saopštio i prvih dvadesetak imena budućih svedoka odbrane. -

Upisao sam pune dve strane tih ljudi, ali time ćemo se kasnije baviti zato što se nismo bavili konkretnim tačkama optužnice, već samo nekim detaljima.
On se osvrnuo i na dijagnozu i zaključak tima specijalista koji su pregledali generala.

Prvi put video snaju


Jučerašnji dan je za generala Ratka Mladića bio posebno zanimljiv zato što je uz suprugu Bosiljku i sina Darka, prvi put video svoju snaju Biljanu. Kako "Vesti" nezvanično saznaju susret snaje za svekra prošao je jako emotivno. Ratko se zaplakao i u više navrata joj ponovio: "Jako si lepa."


Tako, kako saznajemo, danas bi Ratko Mladić prvi put trebalo da vidi i svoje unuke Stefana i Anastasiju, a najverovatnije i rođenu sestru Milicu, ali i brojne rođake koji su tokom jučerašnjeg dana stigli iz više krajeva Bosne i Hercegovine i smešteni su kod Mladićeve supruge Bosiljke.


Negira Srebrenicu


- Ispričao mi je da ma šta da je urađeno u Srebrenici, juna 1995. godine, on nema nikakve veze sa tim. Rekao mi je da je on tamo spasao veliki broj žena, dece i boraca Armije BiH i da je njegovo naređenje bilo da se prvo evakuišu ranjenici, žene i deca, a onda zarobljeni borci. Šta je i ko iza njegovih leđa uradio nije njegova stvar jer moj otac ništa nije naredio - kazao je Darko Mladić.

- Posle konsultacija sa nekim doktorima mogu da kažem da ili nije tačna dijagnoza ili zaključak, pošto ne može biti i jedno i drugo - rekao je Darko.


Generalov sin je novinarima podelio nalaz petorice doktora u kome piše da general Mladić boluje od gubitka spoznaje sposobnosti i gubitka pamćenja, ali i od niza drugih bolesti srca i krvnih sudova kao i oduzetosti desne strane tela. Ipak, zaključak je da je sposoban da pristupi sudu i prati tok sudskog postupka.

- Mislim da moj otac nije sposoban za suđenje u Hagu. Pozivam stručnu javnost da prokomentariše ovu dijagnozu, a vlasti u Srbiji da dopuste veštačenje njegovog zdravstvenog stanja. Mom ocu su prekršena osnovna ljudska prava i mi ćemo, zbog toga, uz žalbu Specijalnom sudu, pisati i Sudu pravde u Strazburu. Ne bavim se nikakvom taktikom odlaganja slanja u Hag mog oca, već tražim da pravosuđe u Srbiji ispoštuje zakonsku proceduru.

Advokat porodice Miloš Šaljić tvrdi da je generalovo zdravstveno stanje dodatno pogoršalo u poslednjih 24 časa.

- Na pamet su počele da mu padaju krajnje morbidne ideje. I dalje stalno govori o poseti grobu ćerke Ane, a onda je, kada smo mu objasnili da to najverovatnije neće biti moguće iz bezbednosnih razloga, rekao da onda u zatvor donesu sanduk sa njenim lešom.

Šaljić tvrdi da je pogoršanje očigledno i zbog niza drugih krajnje morbidnih komentara koje ima.

- Najpre kaže, ako mu se ne ispune uslovi, da će peške krenuti u Haški tribunal, a onda počne da priča kako je zadovoljan tretmanom koji ima u pritvoru i da stalno priča sa čuvarima, da bi došao na ideju da mu donesemo kameru da on to sve snimi. Situacija je alarmantna. On je imao tri moždana infarkta i pitanje je koliko će još dugo živeti - kazao je Šaljić i potvrdio da će poslednjeg dana za podnošenje žalbe na rešenje o izručenju Haškom tribunalu podneti žalbu, ali poštom.   

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.05.2011. 12:13
Maltretiraju bolesnog i psihicki lomnog coveka...jel imate dusu
Ponedeljak 30.05.2011. 12:33
Kako da ne , braco Srbi. Najbolje bi bilo da se sva ljaga i prljavstina baci na srpsku vladu, da se samo kaznjava ist srpska vlada, a da srpski narod, narocito "ptrijote", imaju sve da napune trbe, da se dobro iskenjaju i da se ponasa kao hendikepirana osoba. Ne treab hapsiti Mladice i Hadzice, a onda Evropa neka kazni samo Tadica, a ostali Srbi, pa sta je njih briga. Hajde "dudule 2" idi kazi Bramercu da ne das Mladica.Budi toliko hrabar. Lako ti je ovde na forumu filozofirati.. tvoj komentar odgovara slici ti lepo pijuces, ali ces zavrsiti u loncu.
Ponedeljak 30.05.2011. 13:13
Najveci srpski heroj naseg vremena ce da umere kao ker! Nece da mu pruze medicinsku brigu vec samo hoce sto pre da ga spakuju kao meso i poslju u Hag. Hrvati su Gotovinu, zdravog kao konja, drzali u bolnivci a ne u zatvoru jer se to tako radi kod kulturnih naroda koji drze do svog dostojanstva. Cak im ni koljac Stepinac svojevremeno nije bio u zatvoru vec na svom velikom imanju sa sve poslugom i primao goste kad je hteo samo nije mogao da napusta imanje. Srbi kao narod i ne zasluzuju bolju sudbinu od ove koja je sad vec izvesna i ocigledna jer su sve svoje heroje i vodje izdali na razne nacine i to u poslednjih 150 godina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online