Utorak 9. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 28.05.2011.
00:16
Vestionline A

Uhapsismo Mladića, a sada prijem EU

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u intervjuu za Rojters da Srbija posle hapšenja Ratka Mladića želi da ubrza nastojanje da uđe u Evropsku uniju i da se obračuna s organizovanim kriminalom i korupcijom.

"Uveren sam da ćemo zadati smrtonosan udarac organizovanom kriminalu i korupciji do kraja mandata ove administracije. Naš pravosudni i bezbednosni sistem se ubrzano reformišu i razvijaju", rekao je predsednik Tadić.

Moramo ispuniti sve uslove: Boris Tadić

Predsednik Tadić je ponovio da Srbija, posle hapšenja Mladića, želi da se usredsredi na hapšenje poslednjeg haškog begunca Gorana Hadžića. Takođe, Srbija želi da pojača borbu protiv kriminala i korupcije, dodao je Tadić, kako je preneo Rojters.

"Nakon Mladićevog hapšenja uveren sam da ćemo rešiti i slučaj Gorana Hadžića...ali i da ćemo moći da prebacimo veći deo sredstava sa potrage za ratnim zločincima na borbu protiv organizovanog kriminala", naveo je predsednik Tadić.

On nije želeo da govori o detaljima akcije hapšenja Mladića.

"Verovatnoća hapšenja je bila veoma velika i to se konačno i desilo. Mi želimo da se oslobodimo balasta i demona prošlosti", kaže predsednik Tadić i dodaje da je Mladićevo hapšenje "preduslov za istinsko i iskreno pomirenje u regionu".

Govoreći o prijemu zemalja zapadnog Balkana u EU, Tadić kaže da "svi moramo ispuniti sve kriterijume".

"Ne smemo u to unositi stare konflikte i nesporazume", kaže on.

"Pristupanje čitavog regiona u EU je od ključnog značaja. Izuzetno je važno i da Hrvatska dovrši pregovore o pristupanju. Time će biti stvorene šanse i da Srbija i Crna Gora odmah zatim slede tim putem", kaže Tadić.

"Za razliku od mnogih drugih zemalja, Srbija se uhvatila u koštac sa velikim problemima u svom društvu. Mi smo započeli reforme pravosuđa čak i pre početka pregovora o pristupanju EU", navodi predsednik Tadić.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 00:22
Ко издао, браћо, те јунаке који почну на наше крвнике, спопала га брука Бранковића часне посте за пса испостио; гроб се његов на та' свијет! Ко издао, браћо, те јунаке, не предава пуње ни проскуре, него пасју вјеру вјеровао; крвљу му се прелили бадњаци крвљу крсно име ославио, своју ђецу на њ печену ио; у помамни вјетар ударио, а у лик се манит обратио! Kо издао, браћо, те јунаке, рђа му се на дом распртила; за његовим трагом покајнице све кукале до вијек лагале!
Subota 28.05.2011. 00:22
Evo sada ce, samo sto nisu. Cekacemo jedno 10-15 godina, kao i Hrvatska. Dzabe si izdao heroja. E Borise, Borise, kada ces se opametiti? Zar stvarno zelis da te srpski narod pamti kao izdajnika?
Subota 28.05.2011. 00:28
Генерал је ухапшен баш сада јер је процењено да ће „луди“ Срби до следећих избора да забораве и педербал и Косово и Младића и декларацију о Сребрениции извињавање свима редом и по више пута. Са друге стране до краја године ћемо добити статус кандидата за вашљиву ЕУ и то ће бити главни аргумент за изборе. Стратегија јасна као дан, а што је најгоре, опет ће да добије највише гласова ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online