Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 06.05.2011.
14:31
Vestionline A

''Pretnje EU shvatiti ozbiljno''

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić rekao je danas u Beogradu da s najvećim mogućim stepenom pažnje treba postupiti povodom upozorenja EU o mogućoj suspenziji bezviznog režima za državljane Srbije.

"Kakve god da su procene o tome da li je to realno ili ne, bilo bi vrhunski neodgovorno ne pristupiti tako važnom problemu sa najvećim mogućim stepenom pažnje", rekao je Jeremić novinarima posle sastanka sa šefom namibijske diplomatije Utonijem Danijelom Nujomom.

Važan problem: Vuk Jeremić
 

On je dodao da je juče bio na sastanku na kojem su bili i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i direktorka kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević.

"Dogovorili smo se o konkretnim pravcima delovanja na svim poljima i u
narednih nekoliko dana i nedelja krenućemo sa primenom mera", rekao je Jeremić, ne navodeći o kojim merama je reč.

On je izrazio nadu da će akcija srpskih vlasti "dovesti do toga da se više ne dovodi ni u kakvom smislu u pitanje bezvizni režim za građane Srbije".

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je juče u Svilajncu da postoji mogućnost privremene suspenzije slobodnog viznog režima, ali da je EU na početku razmatranja te mogućnosti.

On je dodao da Evropa trpi veliki pritisak lažnih azilanata, najviše iz zemalja jugoistočne Evrope. Problem lažnih azilanata prvi put se javio samo nekoliko meseci posle uvodenja "belog šengena" krajem decembra 2009, i rešen je vraćanjem azilanata u Srbiju na osnovu sporazuma o readmisiji.

POVEZANE VESTI

Petak 06.05.2011. 15:30
Народ нема за карту до суседног села, народ не може да путује у ЕУ, а не знам шта би тамо радио. Једино да понесе стиропор и седи по европским парковима и проси. Јеремићу, далеко сте ви од народа. Појма ти немаш, а и не интересује те, како народ живи
Petak 06.05.2011. 19:20
Otkad su ovi zuti na vlasti Srbiji nikad nije bilo ekonomski gore,ni teritorijalno,sem sto su nam oslabili zemlju i teritorijalno smanjili,nista ali nista korisno nisu uradili,moralno je Srbija na dnu,nikad ovako nije bilo,a ako i uvedu ponovo vize to je dokaz kakvi su politicari na vlasti,sta ste uradili po pitanji boljeg zivota u Srbiji nista,sposobni ste samo da sve prodate,prisvojite novac,pa koliko je samo kriminalni radnji bilo za vreme vladavine ovih zutih,Kolubara,Kofer,Satelit,sta je sa Kosovom,sve su to dokazi da GOSPODA ZUTI VODE SRBIJU U PROPAST NE SLUCAJNO,NEGO SISTEMATSKI I SIGURNO!!!!
Petak 06.05.2011. 19:11
treba se ljudi uozbiljiti i svatiti da ko ima para može da putuje sa i bez vize,a ko nema mogu mu i ostaviti vizu on putovati neće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online