Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 10.04.2011.
01:34
Blic A

Francuzi žele da grade metro

Francuska je veoma zainteresovana da bude strateški partner u izgradnji beogradskog metroa, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Francuzi obezbedili donaciju od 3 miliona evra: Božidar Đelić
 

"Ovo je prilikom naše posete Parizu potvrdio i francuski predsednik Nikola Sarkozi, a predsednik Boris Tadić je istakao da bi jedna takva gradnja bila konkretan spomenik srpsko-francuske saradnje", rekao je Đelić.


On je dodao da je do sada Francuska obezbedila tri miliona evra donacija za izradu projektne dokumentacije za gradnju metroa.

"Napravili smo napredak i oko obezbeđivanja finansijskih sredstava, tako da je ispoštovana srpska regulativa, ali i obezbeđeno da se naša zemlja ne zaduži previše", objasnio je Đelić.


Kao sledeći korak on je pomenuo formiranje pregovaračkih timova i početak pregovora o zajednički prihvatljivim modalitetima gradnje.


"Tako da će, nadajmo se do leta, da se odredi mogućnost izrade, ne samo projektne dokumentacije, nego i same izgradnje prve linije metroa čija je ukupna vrednost oko milijardu evra", ukazao je Đelić.


To je jedna od dve ključne stvari koje se izdvajaju nakon zaključenja strateškog sporazuma Srbije i Francuske u Parizu, a koji, kako kaže Đelić, pokriva pet oblasti: evrointegracije, odbranu, univerzitet, nauku i kulturu i bezbednosna pitanja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.04.2011. 07:42
Božu Derikožu baš krenulo posle Meridijan banke i francuske Credit Agricole gde se opario 10 miliona evra. Odmah čovek kupio kuću na Senjaku koju izdaje za 4000 era mesečno, a živi u stanu. Čovečuljak koji je spavao na tetkinom kauču pronašao zlatnu žicu u Srbiji bolju nego u Borskom rudniku. Iza svake petljavine sa Francuzima se ugradio, a francuska firma Alstom koja treba da gradi metro je već imala poprilično afera sa podmazivanjem. Beograd je dobio donaciju da napravi projekat koji već postoji i po kojem je kopanje počelo još 70-tih godina. Treba raspisati tender pa ko bude povoljniji neka dobije koncesiju, tako domaćini rade. Sreća da će izbori, pa posle mogu da kopaju tunel iz Zabele.
Nedelja 10.04.2011. 04:56
....kanuce josh koja parica u prosto-proshireni dzep dedinjskog miki mausa.....
Nedelja 10.04.2011. 09:45
ovi nista drugo ne rade vec samo zaduzuju prezaduzenu srbiju. srbija je na zadnjem mestu po platama, uz najvecu stopu nezaposlenosti. samo domacini srbije na celo srbije ! stranka srba iz srbije mora nastati!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online