Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 08.04.2011.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Aligrudić: Nisam ja baba Vanga

Bilo bi dobro da Demokratska stranka Srbije uđe u koaliciju sa naprednjacima nakon izbora, a da li će se to desiti ne mogu znati jer nisam prorok niti baba Vanga. O predizbornoj koaliciji nismo ni razgovarali. Nećemo učestvovati na mitinzima, jer nema svrhe pošto smo po našoj proceni uveliko zašli u predizbornu godinu - objašnjava Miloš Aligrudić, potpredsednik DSS-a za "Vesti".

Miloš Aligrudić, potporedsednik DSS-a

Nakon što je Koštunica ponovo seo za sto sa Nikolićem, rekli ste da rešavaju neke nedoumice. Koje?
- Smešno je pitanje, jer to nije ništa novo i javnost već zna.


A, da ponovite?
- Glavna je dilema oko političkih prioriteta. Učinilo mi se da je naprednjacima apsolutni, nesporan prioritet Evropska unija, i da su i oni mišljenja da EU nema alternativu. Za nas Srbija nema alternativu i EU je mogućnost koja se može ostvariti samo ako se zaštiti državni interes.


Nakon mitinga naprednjaka, portparol Vaše stranke je tvrdio da SNS planira koaliciju sa DS-om nakon izbora?
- Kada je to rekao? Nije.


A da flertuju sa DS-om i da planiraju udruživanje nakon izbora?
- To je drugo, to jeste kazao. Ne možete mi na silu nametati odgovor na pitanje, već sam vam rekao šta je nedoumica između nas i SNS-a. Postoji potreba da se razlike u stavovima između nas i SNS-a prevaziđu, jer je to u interesu građana.


Znači, sve dok niste sigurni da ćete se usaglasiti, nećete sa Tomom na mitinge?
- Mi uopšte ni ne razgovaramo o predizbornoj koaliciji.
 

Završni udarac vlasti

Tadić je pozvao na dogovor i partije opozicije...
- Nemamo mi o čemu sa njim da razgovaramo. Nama je cilj da sa još nekim partijama opozicije nanesemo udarac sadašnjoj vlasti koja je naopaka i opasna za Srbiju.

Čemu onda usaglašavanja, imate li neki zajednički cilj?
- Ukoliko dođe do usaglašavanja moguća je neka vrsta postizborne koalicije. Ipak, ne mogu dati precizan odgovor za vreme koje još nije došlo.


Planirate koaliciju nakon izbora?
- Nisam ni to rekao. Samo sam objasnio šta bi bilo dobro da se uradi. Ne mogu znati šta će biti, jer nisam prorok, nisam baba Vanga.


Zašto toliko oklevate ako istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi koalicija vaše stranke i SNS-a odnela sigurnu pobedu na sledećim izborima?
- Političke koalicije nisu pitanje dobre volje već šta od političke priče nosi svaka partija. Svaka ima svoje birače koji od nje imaju određena očekivanja, pa je pitanje da li se te stvari mogu prosto sabirati kao u matematici. Pitanje koliko bi naši birači hteli da podrže politiku naprednjaka ako uđemo sa njima u koaliciju. Jer, ako istraživanja pokazuju da naprednjaci imaju 40 odsto podrške građana a mi devet, ako bi se udružili neki glasači to možda ne bi podržali, pa bi, na primer, dobili 42 posto glasova.

POVEZANE VESTI

Petak 08.04.2011. 12:15
Siromastvo,ogromna nezaposlenost,firme pozatvarane, poljoprivreda unistena, pljackaske banke sa ogromnim kamatama,preko 2 milona Srba nemaju novac da plate struju i grejanje,strucnjaci i mladost Srbije odlaze,vojska unistena,SPC u raskolu,a nikad vise politicara i stranaka.
Petak 08.04.2011. 13:26
Ovo je mnogo pošteni nego ono deranje po tribinama " JA neću dozvoliti povratak mračnih snaga iz 90-tih " pa posle izbora buć, Tadić prevario sve one koji su mislili da je to iskreno govorio. Sa druge strane koalicija Dačić, Krkobabić, Palma se upljuvala kukajući kako žuti uništavaju Srbiju, pa buć eno ih sa žutima, i oni prevarili birače. Dakle, Koštunica je jasan šta on hoće i sa onim će koji to prihvati. Ovo sada je horor, ljudi kao da nisu svesni u kakvom smo finansijskom i moralnom vrtlogu. Država se rastače pred našim očima, džaba i Farma i kojekakve šarene laže.
Petak 08.04.2011. 12:12
Нико од њих пре избора не прави комбинације, лепо сачекају резултате, па онда склапају бракове, разводе се или се једноставно ј*** на дивље.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online