Petak 08.04.2011.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Aligrudić: Nisam ja baba Vanga

Miloš Aligrudić, potporedsednik DSS-a

Nakon što je Koštunica ponovo seo za sto sa Nikolićem, rekli ste da rešavaju neke nedoumice. Koje?
- Smešno je pitanje, jer to nije ništa novo i javnost već zna.


A, da ponovite?
- Glavna je dilema oko političkih prioriteta. Učinilo mi se da je naprednjacima apsolutni, nesporan prioritet Evropska unija, i da su i oni mišljenja da EU nema alternativu. Za nas Srbija nema alternativu i EU je mogućnost koja se može ostvariti samo ako se zaštiti državni interes.


Nakon mitinga naprednjaka, portparol Vaše stranke je tvrdio da SNS planira koaliciju sa DS-om nakon izbora?
- Kada je to rekao? Nije.


A da flertuju sa DS-om i da planiraju udruživanje nakon izbora?
- To je drugo, to jeste kazao. Ne možete mi na silu nametati odgovor na pitanje, već sam vam rekao šta je nedoumica između nas i SNS-a. Postoji potreba da se razlike u stavovima između nas i SNS-a prevaziđu, jer je to u interesu građana.


Znači, sve dok niste sigurni da ćete se usaglasiti, nećete sa Tomom na mitinge?
- Mi uopšte ni ne razgovaramo o predizbornoj koaliciji.
 

Završni udarac vlasti

Tadić je pozvao na dogovor i partije opozicije...
- Nemamo mi o čemu sa njim da razgovaramo. Nama je cilj da sa još nekim partijama opozicije nanesemo udarac sadašnjoj vlasti koja je naopaka i opasna za Srbiju.

Čemu onda usaglašavanja, imate li neki zajednički cilj?
- Ukoliko dođe do usaglašavanja moguća je neka vrsta postizborne koalicije. Ipak, ne mogu dati precizan odgovor za vreme koje još nije došlo.


Planirate koaliciju nakon izbora?
- Nisam ni to rekao. Samo sam objasnio šta bi bilo dobro da se uradi. Ne mogu znati šta će biti, jer nisam prorok, nisam baba Vanga.


Zašto toliko oklevate ako istraživanja javnog mnjenja pokazuju da bi koalicija vaše stranke i SNS-a odnela sigurnu pobedu na sledećim izborima?
- Političke koalicije nisu pitanje dobre volje već šta od političke priče nosi svaka partija. Svaka ima svoje birače koji od nje imaju određena očekivanja, pa je pitanje da li se te stvari mogu prosto sabirati kao u matematici. Pitanje koliko bi naši birači hteli da podrže politiku naprednjaka ako uđemo sa njima u koaliciju. Jer, ako istraživanja pokazuju da naprednjaci imaju 40 odsto podrške građana a mi devet, ako bi se udružili neki glasači to možda ne bi podržali, pa bi, na primer, dobili 42 posto glasova.

2024 © - Vesti online