Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 31.03.2011.
05:51
Blic A

Barać: Premijer štiti tajkune, a ne državu

Premijerov potez da na pismo biznismena Milana Beka, kojim on traži zaštitu od Vlade, pozivajući Savet za borbu protiv korupcije da se izjasni o njegovim optužbama, za Vericu Barać, predsednicu Saveta, jasan je signal da premijer i vlada štite tajkune, a ne državne institucije.

Vlada rešava sukob: Milan Beko i Verica Barać
 

Savet će, najavljuje Baraćeva, uzvratiti Vladi odgovorom koji će je podsetiti na sve izveštaje, procene počinjene štete po državu i njene građane zbog činjenice da Vlada niti bilo koja druga državna institucija nisu na njih reagovale. I ne samo to, već su ignorisale i tužbe i pritiske koje Savet trpi od tajkuna.
 

Nereagovanje državnih institucija, kako objašnjava, dovelo je do neverovatne situacije da oni koji su morali da ogovaraju za nezakonitosti sada traže zaštitu od Vlade.
 

– Savet je zbog Luke Beograd podneo protiv Beka krivičnu prijavu pre više od godinu dana uz svu potrebnu dokumentaciju, ali tužilaštvo ništa nije preduzelo. Godinama se po našim prijavama ne preduzima niti jedan procesni korak, ali kada Beko tuži mene zbog navoda u izveštajima, to je nešto što sud brzo i efikasno procesuira – kaže Baraćeva.
 

Beko je, prema pisanju NIN-a, početkom ovog meseca pismom zatražio od premijera zaštitu od Saveta koji, prema njegovim navodima, već duže vreme krši njegova prava.

Premijer je odmah zatražio od tog Vladinog tela da se izjasni o Bekovim optužbama.

Da li to znači da Vlada da se baš preko nje vrši pritisak tajkuna na državne institucije?

- Mi tu temu oko Beka i njegovog pisma nismo imali na dnevnom redu Vlade i nemam kompetencije da na ta pitanja odgovaram. Za mene i za sve članove Vlade, premijerova izjava znači stav Vlade, čim premijer to tako kaže – kaže Milivoje Mihajlović, šef Vladine službe za odnose sa javnošću.

Srbijanka Turajlić, dobitnica nagrade Osvajanje slobode, insistira da Vlada saopšti šta je uradila po izveštajima Saveta. Ona očekuje da se premijer izvini za ovaj gest i nada se da će reći da smo ga pogrešno razumeli.
 

Nemanja Nenadić, izvršni direktor Transparensi Srbija, ne vidi ništa sporno u premijerovom potezu, ali smatra da je dužnost Vlade da razmatra izveštaje Saveta.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.03.2011. 09:57
hrabra i uporna. nazalost, niko je ne shvata za ozbiljno. crvenozuta banda vesto prikriva svoje lopovluke kao i ljude koji su radili a i dalje rade za dedinjski klan. bice dobro ako ona ne strada od svojih argumentovanih raskrinkavanja opasne crvenozute antisrpske i ljudske bagre.
Četvrtak 31.03.2011. 14:02
Ovo sto radi ova Verica Barac je samo zezanje, da se cuje kao i njen glas protiv, da bude kao nesto da je radila.Treba oplesti po svima i u javnost treba poslati poruku ko nas je unistio i ko nas i dalje potkrada i unistava.Treba javno reci,taj i taj ju uzeo to i to.
Četvrtak 31.03.2011. 14:36
Ne ne . Nije istina on jw samo patriotski lud! Da je takvih vise bilo bi i postrojavanja za SM . Srbija ipak ide na gore mislim u dubinu. Cvrsto vladaju vazilinci .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online