Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 17.03.2011.
16:03
Blic A

Nikolić i Vučić na tajnom sastanku u Moskvi

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, lider i zamenik Srpske napredne stranke, ćute o svom tajnom sastanku u Moskvi, koji se odigrao neposredno pred njihov jučerašnji odlazak u Brisel. O razlozima odlaska u Moskvu samo se nagađa, jer naprednjaci odbijaju da o tome govore.

Niko ne zna šta su Vučić i Nikolić radili u Moskvi 

Da se sastanak u Moskvi odigrao Aleksandar Vučić je potvrdio za "Blic", kao i to da je on bio poslovnog, a ne privatnog karaktera, ali je naglasio da ne želi da obelodani šta je bio cilj te posete i ko je bio sagovornik s druge strane.

"Bili smo tamo i Toma i ja. Idemo sada za Brisel i ne želim o tome da govorim. Kod koga smo išli, to jeste tajna. Zašto je to tajna? Zato što o tome ne želim da govorim", rekao je Vučić.

Na pitanje kod koga su bili, kod Putina ili Mire Marković, Vučić je odgovorio: "E, kod Mire Marković sigurno nismo išli!"

Onda da računamo da ste imali tajni sastanak sa Putinom, pitao je novinar "Blica"? "Nisam rekao da smo išli na sastanak ni sa Mirom Marković, ni sa Putinom."


Da licitiramo dalje? Bio je to sastanak sa Karićem? "Koliko znam, ni Karić nije u Moskvi! I, rekao sam, o tome nećemo da govorimo!", odsečan je bio Vučić.


Moskva nema ni zvanične ni nezvanične informacije o ovoj poseti. O tome ništa ne zna ni Genadij Sisojev, urednik uglednog moskovskog dnevnika "Komersant". On otkriva da je Nikolić u jesen prošle godine dolazio u Moskvu, kada je potpisan sporazum o saradnji sa partijom Jedinstvena Rusija Vladimira Putina, koja dominara ruskom Dumom sa dve trećine poslaničkih mandata.

"Da, oni sarađuju sa Putinovom partijom", potvrdio je Sisojev za "Blic". On, međutim, kaže da u poslednje vreme nema nikakvih informacija o Bogoljubu Kariću, ali da njegov brat Dragomir, iako vodi velike projekte u Belorusiji, često dolazi u Moskvu.

"Da li su se Vučić i Nikolić sreli s nekim od njih dvojice, možemo samo da nagađamo. Sve je moguće, pa i da su se sreli sa Mirom, iako sumnjam u to jer bi im to bio pogrešan politički korak", kaže Sisojev.

On ipak napominje da je tačno da se u poslednje vreme nešto intenzivnije čuje da Mira Marković traži način da dođe u zemlju. "Mira Marković traži način da se vrati u zemlju, ali mislim da porodica Milošević naprednjacima ne treba i da to ne bi bilo pametno s njihove strane", kaže on.

Borislav Milošević, brat Slobodana Miloševića, koji dugo godina živi u Moskvi, rekao je za "Blic" da nema ideju zašto su i kod koga dolazili Vučić i Nikolić, kao ni da li su se sreli sa Mirom. 

"Ja to ne znam, ni šta rade Vučić ni Nikolić, ni ovo drugo, niti me to interesuje", rekao je on.

Borislav Milošević kaže da se sa Mirom Marković vrlo retko viđa i da ne zna da li ona radi na svom povratku u Srbiju. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.03.2011. 16:21
Dal cete se ovako smejati kad se SESELJ vrati.Izdajnicki PREVRTACI.Sada jurcte po svetu ko muva bez glave OPET NESTO MUTITE.
Četvrtak 17.03.2011. 16:29
Na spisku kandidata za razgovor jedino nije spomenut Marko Milosevic koji bi jedini mogao da ima poslovni sastanak sa ovom dvojicom. Osim naravno ako nije u pitanju uredjenje Novodevicanskog groblja i prolecna sadnja ukrasnog zelenila, tu je Toma nenadmasan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online