Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 12.10.2016.
19:59
Tanjug A

"Rasturio sam kvazidemokrate običnom salatom"

Biznismen Bogoljub Karić, protiv koga se u Srbiji vodio krivični postupak, ali je ukinut zbog zastare, tvrdi da je protiv njega izvršen politički progon jer je, kako navodi, demaskirao velikane srpske kvazidemokratije jednom običnom salatom.

youtube.com/KARIĆ company family
Smatra da je potreban Srbiji: Bogoljub Karić

- Pokazao sam ko se krije iza tih odela, jedna salata ih je demaskirala i ismejala. Moj rejting je naglo porastao, i ostalo je samo da oduzmu sve i optuže me - ispričao je Karić za srpsku TV N1.

Iako je njegovo imena poternici i mogao bi biti uhašen, Karić kaže da se nada da će to biti vrlo brzo, i to ove godine.

- Nadam se da mogu i sutra da dođem u Srbiju, jer sam ja Srbiji potreban - kazao je Karić podsetivši da je protiv njega istraga već vođena, a potom je isti slučaj ponovo otvoren zato što je tako odgovaralo tadašnjoj vlasti.

Podseća i da je upravo ta demokratska vlast bez sudskog rešenja, upala sa kordonom policije, preuzela i rasprodala Mobtel, koji je Srbiji doneo milijardu i 831 miliona evra. Cilj tadašnje vlasti bio da ostavi narod bez ičega, tvrdi Karić i dodaje:

- Srbija sa tadašnjom vlašću i mojom inteligencijom...da ja verujem u tu vlast? Koja sa centrima moći ulazi sa 48 policajaca u BK televizuju, sa fantomkama lome i otimaju u 21 veku... pa to nema u Africi.

Ovaj nekad veoma uspešan srpski biznismen tvrdi i da je u vreme kada je on otišao iz Srbije vlast želela sve da "privatizuje i ostavi narod bez ičega".

- Takvoj Srbiji u to vreme, kada se to desilo, gde je cilj bilo sve privatizovati i ostaviti narod bez ičega i krenuti u privatnu otimačinu. Samo ću vam reći, nisam mogao da verujem toj vlasti tim ljudima tada, to je bilo svega osim pravde. Kako je pravda uhapsiti Džajića na onakav način. Tako se ne hapse ni najveće ubice. To je zastraživanje građana, preduzetnika i nas - kaže Karić.

Vlast u tranziciji može svašta da vam uradi, kaže Karić.

- Oni koji su to pokrenuli, danas se izvinjavaju. Kažu mi smo cilj ostvarili, tebe smo oterali. Uzeli smo ti imovinu da ne možeš ništa u Srbiji, i ti nam ovde ne trebaš. Ne mogu da govorim o imenima. Ali Vlast može sve - kaže Karić i ističe da on nije ni za šta kriv, te da ako jeste, poziva nadležne, da to i dokazu.

Ipak, on ne namerava kaže da dolazi u Srbiju i da se brani za nešto što se desilo pre 22 godine.

- Nisam ja odgovoran za zastarevanje procesa. Nema veze sa mnom. Istraga traje 11 godina. Neka dokažu da sam ja kriv, ja nisam kriv ni u čemu. Ne može da bude kriv onaj ko je doneo državi dve milijarde, nego je kriva vlast koja je otela te kompanije. Ne samo naše nego sve ostale. Kada im je trebalo para za nove izbore udarili su na mene svom silom. Samo što nisu poslali avione. Sve je bilo u fukciji likvidacije i ubistva Bogoljuba Karića - kaže Karić.

Karić kaže da se bavi poslom već 45 godina i da im "niko ništa nije dao". Dodaje da je imao korektne odnose sa bivšom vlašću, iako je bio van zemlje. Kaže da ne pomaže SNS, niti bilo koga drugog.

- Pomagao sam 90-tih kada su se osnivale partije. Oni su se obraćali meni, ja sam poslovan čovek, i bio sam za to da dođe do višepartijskog sistema i demokratizacije. Pomagao sam sve te partije. Ti iznosi o kojima je Šešelj govorio, to su minimalni. Govorio sam to nisu nikakva spektakularna sredstva - kaže Karić.

Dodaje da ne postoji nijedna stranka u svetu koju ne finansira neka kompanija.

- U svetu sve stranke finansiraju i pomažu simpatizeri tih partija. To je normalno, i kada sam ja pomogao u Kanadi partiju na vlasti, dobio sam zahvalnicu od poslanika od pola metra - kaže Karić.

Vučića zna, sa Tomom se sastajao

Ispričao je da premijera Aleksandra Vučića poznaje 26 godina, ali da sa njim nije imao bliske kontakte, ali se, dodao je, sastajao sa predsednikom Sbije Tomislavom Nikolićem. Sa Nikolićem se, dodao je, video u Belorusiji i da su tada razgovarali o svim pitanjima, pa i o njegovom.

- Vučića znam 26 godina, kao i sve političare u Srbiji. Ali poslednjih deset godina nisam imao prilike da imam nikakve bliske kontatke, jer Vučić se bavi poslom. Jedini premijer za ovih četvrt veka koji je posvetio sebe, a i zna kako da izvede Srbiju iz živog blata - kaže Karić.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.10.2016. 21:21
E Bogi, imaces bliske kontakte sa njim svakako. Prezime mu prij.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online