Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 07.03.2011.
14:07
Beta A

SNS odložio stiropor do novembra

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas da su naprednjaci spremni da odustanu od najavljenog mitinga u aprilu ako se vladajuća koalicija obaveže da će raspisati vanredne izbore po dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Tomislav Nikolić: SNS će učini sve što je u ineteresu građana
 

Nikolić je novinarima u parlamentu rekao da je SNS spremna za takav dogovor u interesu građana i da je spremna da se obaveže da neće organizovati skupove dok Srbija ne dobije status kandidata.

"Mi odustajemo od mitinga ako oni krajem novembra, najkasnije početkom decembra raspišu vanredne izbore", rekao je Nikolić.

On je rekao da očekuje odgovor na taj, kako je naveo, najveći ustupak koji je jedna opoziciziona stranka učinila onima koji su na vlasti.

"To je poslednji ustupak koji činimo zbog Srbije. Sada vlast nema ni jedan razlog da to ne uradi. Uopšte se ne bojimo izbora posle dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU", istakao je Nikolić.

SNS, kako je rekao, očekuje brz odgovor na tu ponudu, ali je i naveo da u Demokratskoj stranci ima "nerazumnih ljudi" i da će, ako odgovor bude negativan, SNS organizovati najavljeni miting 16. aprila.

Nikolić je tako reagovao na izjavu premijera Mirka Cvetković da su svi koji sada traže izbore protiv EU.

SNS je neozbiljna

 

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je danas da je neozbiljan predlog Srpske napredne stranke da će odustati od protesta ukoliko budu raspisani izbori kada Srbija stekne status kandidata za EU.

 

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da poslednji predlog naprednjaka znači da su inicijativa i insistiranje na prevremenim izborima bili "neozbiljni i čist marketinški, partijski angažman".

 

Komentarišući zahtev lidera naprednjaka, ona je ocenila da "cinicno zvuči da neko ko je 20 godina na sve moguće načine zaustavaljo Srbiju na evropskom putu sada postavlja evropske uslove onima koji su 20 godina pokušavali da Srbija, pored svih otpora, ostvari taj cilj i postane punopravni član EU".

 

Demokratska stranka smatra "da je u vreme kada Srbija treba da uradi veliki posao kako bi dobila sttaus kandidata za EU svaki zahtev za prevremeno raspisivanje parlamentarnih izbora nanošenje štete evrointegracijama Srbije", rekla je Nada Kolundžija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.03.2011. 14:13
Господине Николићу, пали сте на испиту из тактике! Или ви или господин Монтгомери... :)
Ponedeljak 07.03.2011. 14:14
Nije ni cudo sto je Srbija u kriticnom stanju kad je godinama vozaju razne neverne Tome.
Ponedeljak 07.03.2011. 15:24
Sada će na B 92 izaći oglas : Planirani skup SNS na Vrbicu za moleban da na vrbi rodi grožđe, se odlaže iz razloga više sile. Mole se članovi koji su već zadužili stiropor da ga predaju na reciklažu gospodinu Duliću ili najbližem odboru DS kao naše matične stranke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online