Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 17.02.2011.
10:41 >> 11:44h
Politika A

Kanađanin napravio spomenik ubijenim Srbima

Na mestu gde je pre 10 godina eksplodirao autobus "Niš-ekspresa", u mestu Livadice na Kosovu i Metohiji, prostire se livada bez znaka i obeležja da je tu nekada stradalo 11 Srba. Kanađanin Edvard Tavil, koji je dugo radio po međunarodnim misijama na Kosmetu, samostalno je finansirao je i napravio spomenik žrtvama terorističkog napada, ali ne može da ga postavi.

Sa sinom se zahvaljuje Bogu što je preživela: Slađana Cvetković

Edvard Tavil nije mogao da postavi spomenik nastradalim Srbima zbog "administrativnih i drugih prepreka". Otišao je iz južne srpske pokrajine, ostavivši obeležje u manastiru Gračanica uz zavet i molbu da ga postavi ko bude mogao i kad se bude moglo.

Na mestu terorističkog napada ranije bi po neko iz srpskih institucija položio cveće ili venac, ali ove godine nije bilo nikoga sem Slađane Cvetković sa porodicom. Ova žena, koja sada ima dete, svake godine godine dođe u Livadice da zapali sveću i zahvali se Bogu što je tog dana ostala živa vozeći se autobusom "Niš-ekspresa".

U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice KiM i Eparhije raško-prizrenske u Lapljem Selu juče je obeležena godišnjica napada. Parastos je služio episkop Teodosije koji je poručio da je dužnost svih da se sećaju žrtava i pravde.

"Siguran sam da zločinac nije poznavao žrtve, njegova mržnja je bila usmerena prema jednom narodu", izjavio je vladika Teodosije.

U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice održan je književni čas "Livadice - da se ne zaboravi". Niko od predstavnika srpskih institucija i zvaničnika nije prisustvovao parastosu u Lapljem Selu povodom desetogodišnjece stradanja 11 Srba u terorističkom napadu

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.02.2011. 10:57
Ne to nije terorizam! Ne, to nije zlocin! Ne, sa Tacijem treba pregovarati! Ne, neka nas ubijaju ! Nije nam nikad dosta! Da se ovo desilo izraelcima, GORELA BI GAZA! A mi smo nula od naroda! Ne zasluzujemo da postojimo, jer nemamo pamcenje! Ne cenimo svoje zrtve! Neka ide Tadic da se izvinjava i Albancima za Racak(Prod By BND CIA MOSAD)! Ne, neka se izvini Nama, Srbima i neka ODE!!!
Četvrtak 17.02.2011. 10:53
Niko od predstavnika srpskih institucija i zvaničnika nije prisustvovao parastosu u Lapljem Selu....ne mozes ih terati na nesto sta ne osecaju svojim delom ili smatraju duznoscu prema poginulima.Oni se samo lepo drze onoga sta kazu cika ambasadori.Resavaju vlastiti opstanak, prigustilo kazu, ne smeju cika ambasadori da dobiju etiketu persone non grate.
Četvrtak 17.02.2011. 11:11
Ovo sto se kod nas desava je jako tuzno. Dao bog da se svim politickim fukarama seme zatrlo. Neka svim pogunulima bog da dusu prosti i da pocivaju u miru bozijem!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online