Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 15.02.2011.
17:17
Vestionline A

Palma: Da promenimo više od pet ministara

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je u Novom Sadu da bi, u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije, moglo da bude zamenjeno više od pet ministara i napomenuo da bi te izmene mogle da budu obavljene za oko tri nedelje, prenose beogradski mediji.

Dragan Marković Palma
 

"Mislim da će u roku od 20 dana biti izabrani novi ministri i postavljeni na funkcije smenjenih, a to znači negde preko pet, a koji su i iz kojih partija, saznaćemo vrlo brzo", rekao je Marković novinarima na svečanosti povodom krsne slave JS - Sretenja i obeležavanja sedme godišnjice postojanja te stranke.


Napominjući da će JS, koja je deo koalicije SPS-PUPS-JS, podržati rekonstrukciju republičke Vlade, Marković je objasnio da pod tim ne podrazumeva smanjenje broja ministara nego "smenu nekih ministara za koje smatramo da su loše radili".


On je dodao da u svojoj beležnici ima imena dvojice "kandidata" za koje smatra da bi trebalo da budu smenjeni, ali je napomenuo da će to saopštiti "tamo gde treba".


Povodom smenjivanja potpredsednika Vlade i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, Marković je istakao da koalicija SPS-PUPS-JS podržava taj predlog premijera Cvetkovića i dodao da je dobro to što je i Dinkić prihvatio da se povuče i da umesto njega bude izabran neko drugi iz G 17 plus.


Dačić: Nema razloga za vanredne izbore

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora sve dok državni organi funkcionišu i dok postoji parlamentarna većina.

Dačić je potez premijera Cvetkovića ocenio kao potez sa političkim rizikom, ali principijelan.

"On je bio neminovan i iznuđen i mora da pokaže da li u Vladi ima jedinstva ili ne. Takođe, mislim da taj potez nije imao za cilj izazivanje vanrednih parlamentarnih izbora i zato je koalicija SPS-PUPS-JS podržala premijerovu odluku i DS", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.02.2011. 18:10
samo njega da skinemo sa grbace. traktor patriota bi da bude na vlasti za zivota. veciti ucenjivac. sad je protiv dinkica a do juce nerazdvojni pajtosi. nesto tu ne valja.
Utorak 15.02.2011. 18:13
Sada ce Palma da smeni one koji su bili protiv da se kupe zirafa, foke i pingvini. Dvojicu je vec utefterio da rade protiv interesa ZOO vrta. Blago Srbiji sa takvim "elitama" sto kaze drug Bajatovic dobitnik ordena cara Konstantina od Patrijarha. Sve elita do elite, ambis bez dna za Srbiju. I jos kaze drug Dacic nema razloga za izbore, sve je u najboljem redu. Uzas.
Utorak 15.02.2011. 21:51
daj tvoje majmune za ministre a predsednik skupstine neka bude JOVANCA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online