Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 06.02.2011.
23:11 >> 23:46h
Vestionline A

Nikolić: Kandidujem se za predsednika

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je večeras da će na narednim predsedničkim izborima u Srbiji ponovo odmeriti snage sa aktuelnim predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Atakuje i na predsedničku funkciju: Tomislav Nikolić
 


Nisam zabrinut za sudbinu SNS, istakao je Nikolić i ocenio da je miting otvorio pitanje legitimiteta vlasti, iako je ona sa 126 poslanika u Skupštini Srbije i dalje legalna.


Na miting je došlo više građana nego što sam očekivao, rekao je Nikolić na TV B92, i procenio da je polovina njih bila iz Beograda, što ga je prijatno iznenadilo. "Na miting su došli ogorčeni i nezadovoljni građani, koji istovremeno imaju poverenja u nas i koji su znali da se ništa loše neće desiti, iako su ih mnogi prethodno plašili", naglasio je Nikolić.


"Oni su znali da ne mogu tog trenutka da promene vlast", dodao je Nikolić i objasnio da miting za raspisivanje vanrednih izbora nije prilika za predstavljanje programa, posebno što građani znaju šta SNS nudi.


Na mitingu je sve izgledalo brilijantno, ocenio je Nikolić, najavljujući da će tako biti i u aprilu, ukoliko do tada vlast ne raspiše vanredne izbore.

Zamisao Nikolića je da, posle parlamentarnih izbora, formira stabilnu vladu, da bi potom ponovo sa Borisom Tadićem učestvovao u izbornoj borbi za funkciju predsednika Srbije.

Nikoliću ne smeta što su se SNS pridružile manje partije i poručuje da su dobrodošli svi koji hoće da sarađuju sa njegovom strankom. "Samo mi smeta što se loše živi danas u Srbiji", naglasio je Nikolić, ocenjujući da građani u SNS vide neku vrstu nade.


Nikolić je ponovio da Srbija ne može bez Zapadne Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, ali i Rusije i Kine.

Ništa od saradnje sa DSS

Koštunica i Nikolić nekada davno

Nikolić je izjavio i da ne vidi više mogućnost za saradnju sa Demokratskom strankom Srbije. "Više nema mogućnosti za saradnju. Sve vreme sam pokušavao da sarađujemo, ali oni su to odbijali. Da sam u Demokratskoj stranci Srbije bio bih zabrinut za njenu sudbinu", rekao je Nikolić televiziji B92.

Govoreći o jučerašnjem mitingu Srpske napredne stranke u Beogradu, Nikolić je rekao da je taj skup "postavio pitanje legitimiteta vlasti" uprkos tome što ona i dalje može da obezbedi podršku većine poslanika u Skupštini.

Nikolić je optužio vladajuću koaliciju da sprečava povratak u zemlju Bogoljuba Karića koji je nudio jemstvo da se vrati i da izjavu.

Više tužilastvo u Beogradu je protiv braće Bogoljuba i Sretena Karića podiglo optužnicu zbog sumnje da su sa još 14 osoba oštetili kompaniju "Mobtel" za više od 60 miliona evra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.02.2011. 23:18
cekamo kostunicu vojislava.
Nedelja 06.02.2011. 23:25
"Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je večeras da ne vidi više mogućnost za saradnju sa Demokratskom strankom Srbije". Добио наређење од бриселске Коминтерне. Наређено му да то саопшти преко њихове испоставе Б92.
Nedelja 06.02.2011. 23:58
Izjavio je veceras i da nece ni u koaliciju sa DS, ali kad osvoji vlast on ce im dati par godina da se poprave kao SPS posle 5 oktobra. Covek je prolupao nacisto. Onda su ga pitali sta ce biti ako na jednoj strani bude DS, LDP i stranke manjina, sa kim ce on biti na drugoj strani. Poceo je da vrda jer on zna samo svoj tekst napamet, cim treba da smisli odgovor slajfuje mu mozak. Logicno da na drugoj strani ostaju SRS i DSS i da sa njima ne moze. Jadni li su njegovi glasaci kad ga vide sa Tadicem i Dacicem zagrljene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online