Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 21.01.2011.
14:05
D. Dekić - Vesti A

Zorica Tomić spiskala 84.000 evra

Ambasador Srbije pri Unesku u Parizu Zorica Tomić, koja je pre gotovo godinu dana revoltirala celokupnu srpsku javnost time što njen iznajmljeni apartman košta 84.000 evra godišnje, i dalje uživa u raskošnom stanu na dva nivoa od 220 kvadrata u sred skupocene Avenije Turvil u Parizu.

Ambasadorka pri UNESCO košta Srbiju 84 hiljada evra godišnje
 
Iako je afera "dupleks" za džep građana Srbije mesečno teška 7.000 evra, danima punila stranice štampe, Vlada Srbije, koja je na predlog Ministarstva spoljnih poslova aminovala njen skupoceni smeštaj, nije odustala od odluke koja je zaživela 15. novembra 2009. i do isteka dvogodišnjeg ugovora Srbiju će koštati blizu 170.000 evra.
 

Ambasadorkin izbor luksuza je, prema nezvaničnim saznanjima, pokušao da spreči potpredsednik Vlade Božidar Đelić koji dobro poznaje prilike u francuskoj prestonici, gde je neko vreme i živeo. Međutim, njegova intervenicija bila je kratkog daha jer je Tomićeva intervenisala i Vlada je taj zahtev prihvatila.

Voli fotelje
 

Imenovanje Zorice Tomić na diplomatsku funkciju mnogi vezuju za bliskost s predsednikom Srbije s kojim je, navodno, na pragu studentskih dana bila u kratkoj emotivnoj vezi.

 

U političkim krugovima se čulo da je 2008. lobirala da postane ministar kulture, ali je Demokratska stranka taj resor prepustila partnerima u G17 plus.

 

Kad se diplomatska ujdurma razotkrila, vlast ne samo da je ignorisala negativnu reakciju javnosti, već je krajem jula prošle godine Zoricu Tomić oslobodila dužnosti predsednika nacionalne Komisije za saradnju sa Uneskom i ponovo šokirala građane koji nisu ni znali da ambasadorka iz pariske fotelje rukovodi državnim telom u Beogradu.
 

Kad je reč o doprinosu Zorice Tomić u zaštiti srpskih kulturnih dobara, u Srbiji je medijski odjeknula jedino vest da je leta prošle godine, o trošku države, putovala u Brazil na sednicu Komiteta za zaštitu svetske kulturne baštine i boravak u zemlji karioka produžila dva dana po završetku zasedanja.

Prozvana je i zbog kršenja zakona, jer Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavila korišćenje rezidencije u Parizu.
 

Rasipništvo bez pokrića


Koliko je rasipništvo ambasadorke, dovoljno govori činjenica da je Srbija je pre desetak godina za rezidenciju od 100 kvadrata blizu Ajfelove kule plaćala 3.870 evra. Pre postavljenja Zorice Tomić, Srbija nije plaćala zakup rezidencije jer je pokojni ambasador Dragoljub Najman, koji je za svogamandata smestio pet srpskih spomenika na listu svetske baštine, imao svoj stan u Parizu.

POVEZANE VESTI

Petak 21.01.2011. 14:11
i to sve zbog emotivne veze. hmm. sta mislite. hoce li robijati.
Petak 21.01.2011. 14:11
Znaci svako koga je za zivota "dotakao" onaj sto se jos uvek zove predsednikom se obezbedio za ceo zivot.... Pogledajte Ivana Ivanovica, Tomicku, Krstica, Sapera...da ne pominjemo afere i aferice....Jeremica......itd..... Nadam se da ce uskoro neko da krene na dozivotnu robiju iz rezidencije na Dedinju...i to u grupi sa "ekspertima".....
Petak 21.01.2011. 14:12
A posle pričaju da Tadić nema švalerke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online