Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 13.01.2011.
09:05 >> 09:56h
RTS A

"Neću pomoći SNS i DS da menjaju Ustav"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka imaju zajednički cilj - stvaranje dvostranačke Srbije i dodao da im socijalisti u tome neće pomagati.

Ivica Dačić: Neće biti dvostranačke Srbije

"Ove dve stranke žele da stvore dvostranačku Srbiju, ali ja im neću u tome pomagati. SPS može da razgovara o promeni izbornih zakona, ali nemam nameru da podržavam promenu izbornih zakona ili Ustava da bih pomogao DS i SPS da stvore dvostranačku Srbiju", rekao je Dačić, gostujući sinoć na RTS-u.

Lider SPS je kazao da ta stranka može da razgovara o promeni izbornih zakona, ali da je protiv vraćanja na većinski izborni sistem. On je dodao da je "politički nekorektno" što se za većinski sistem sada zalažu one stranke koje su bile protiv takvog izbornog sistema u vreme Slobodana Miloševića.

Dačić je dodao da kontakti DS i SNS sigurno postoje, kao i da je uveren da će te dve stranke, ukoliko posle narednih izbora ne budu mogle da formiraju većinu sa drugim političkih strankama, razgovarati o mogućnosti formiranja vlade dve najveće stranke.

Dacić je rekao da socijalisti nisu protiv rekonstrukcije vlade, ali da njihovi koalicioni partneri nisu predložili konkretne predloge.

"Treba da se smanji vlada, ali dajte predlog ili ćutite. Ovako ne znam sa kim treba da polemišem. Ja najviše sa novinarima o tome razgovaram. Želim da mi se kažu zvanični stavovi, to zaslužujem", rekao je Dačić, gostujući na RTS-u.

Lider SPS je istakao da treba odvojiti "političku korisnost ideje o rekonstrukciji Vlade Srbije od nečega što je politička realnost".

"Da je vlada od 15 ministara moguća što je nisu napravili 2000. godine? Sada su se svi setili da treba da imamo 15 ministara, a svi su bili u glomaznim vladama. Otkud sad ta naknadna pamet?", upitao je Dačić i dodao da ima dobre odnose sa liderom DS i predsednikom Srbije Borisom Tadićem.


Dačić kaže da nije on "pravio" Vladu Srbije, kao i da su spiskovi raspodele ministarstava koje su mu uoči njenog formiranja dali lider SNS Tomislav Nikolić i Aleksandar Nikitović (saradnik Vojislava Koštunice) i Tadić i lider G17 plus Mlađan Dinkić sa druge strane bili isti.

Upitan o izjavi zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića da mu se loše piše ako ne bude ušao u narednu vladu, Dačić je odgovorio da se sa njim "posvađao" zbog DS, odnosno zato što zbog insistiranja Tadića i, sada potpredsednika DS i gradonačelnika Beograda, Dragana Đilasa nije podržao Vučića za tu funkciju.

"Odnosi SPS i SNS ne treba da zavise od mog odnosa sa Vučićem. Ne mislim da je ozbiljno rekao to što je rekao u smislu pretnje upućene meni", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.01.2011. 09:26
lukav li je. on hoce sa svakom strankom, samo da je u vlasti.. vreme je da se pociste sa politicke scene srbije i da zavrsi na robiji. SPS-JS koalicija koja je postala balast celoj srbiji. nece ni zuta banda bolje proci. morace da plate ceh zbog postojanja antisrpske bangave vecine na celu sa ministrom ranih radova.
Četvrtak 13.01.2011. 09:28
Svi pošteni a niko da prihvati Češki model da se očisti situacija. Tamo je cenzus za samostalnu stranku na izborima 5% ali za kojekakve kafanske predizborne koalicije je cenzus 10%. Onda više nikada ne bi videli Dačića, Palmu, Krkobabića, Čedu, Dinkića i ostalu boraniju koja muti vodu, ucenjuje i zadužuje Srbiju do guše. Boje se cenzusa ko zmija vatre, niko da ga spomene. Glavna tema im je ko će sa kim.
Četvrtak 13.01.2011. 09:27
Šta bi? Neće Tadić i Nikolić da se igraju s tobom, a? Sad bi da skupiš koji poen, da pokažeš da misliš svojom glavom. Odvratno. Ne zna se ko je veći"gej".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online