Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 19.08.2013.
13:42
RTS A

Dačić: Vlada se okreće ekonomiji

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da su razgovori o rekonstrukciji Vlade u završnoj fazi i najavljuje da će do kraja sedmice biti poznate sve pojedinosti. Dačić ističe da će Vlada Srbije u narednom periodu rad preusmeriti, ne samo na pitanja evropskih integracija i dijaloga sa Prištinom, već i na ekonomiju.

Imena ministara do kraja nedelje: Ivica Dačić
 

Odgovarajući na pitanja novinara u Tekerišu, na obeležavanju 99 godina Cerske bitke, Dačić nije želeo da govori o konkretnim imenima u rekonstruisanoj vladi, ocenivši da u ovom trenutku to još nije tema za javnost. U ovom trenutku se, kako je rekao Dačić, razgovara o tome kako će vlada biti konstituisana, odnosno da li će biti promene u Zakonu o ministarstvima.

Na pitanja novinara da li je sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem razgovarao o podeli resora, Dačić je odgovorio da to čini svaki dan, ali da mediji imaju pogrešnu sliku da su za to potrebni "Bog zna kakvi sastanci".

"Svakog dana se sastajemo i razgovaramo i sve aktivnosti se nalaze u završnoj fazi. Do kraja nedelje sve će biti poznato, biće pripremljeni zakon o ministarstvima i zakon o vladi, nakon čega sve ide u parlament", rekao je premijer.

Upitan da li podržava kandidata za ministra finansija Lazara Krstića i finansijske rezove koje je predložio, Dačić je odgovorio da je Krstić, koji još nije izabran za ministra, "deo politike koju vodimo i nije sporno da li ćemo jedni druge podržavati". "To je normalno", istakao je Dačić.

Dačić nije želeo da komentariše izjavu ministarke energetike Zorane Mihajlović da vlada nije Dačićeva nego Republike Srbije, rekavši da je logično da svako "hvali svoje".

"Kada je reč o tenzijama, logično je da svako hvali svoje. To sada nije potrebno. Ja sam predsednik Vlade Srbije i to ne dovodi u pitanje niko od koalicionih partnera", rekao je Dačić.

Kako je naglasio, SNS je najveća stranka u koaliciji sa kojom postoji veoma korektan odnos.

"Ovakve izjave nisu dobre ni sa jedne ni sa druge strane. Svako ima svoj indentitet, ali ovo je i moja vlada i Vučićeva i bilo čija druga. Ovo je Vlada Republike Srbije i ja sam zadovoljan što ona dobro funkcionše", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.08.2013. 14:26
А шта су чекали до сад ? И зар "влада" нема министарство задужено за поменути ресор ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online