Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 10.01.2011.
21:22
Vestionline A

LSV: Zabraniti Srpsku radikalnu stranku

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas se ponovo založila da se zabrani rad Srpske radikalne stranke, ističući da bi Ustavni sud Srbije trebalo da razmotri tu mogućnost, prenose beogradski mediji.

"Da je SRS zabranjena posle 2000. godine, kao što je LSV u više navrata i zahtevala, sigurno ne bi bila u prilici da i danas nastavi sa sejanjem laži i mržnje", navodi se u saopštenju Biroa LSV za informisanje.

U tekstu se ističe da su čak i lideri “frakcije radikala” Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić "bar deklarativno postali svesni" da evropske vrednosti i integracije nemaju alternativu, a da samo “Milorad Mirčić i radikali ostaju fanatični sledbenici štetočinske politike svog vođe”.

"Današnja najnovija izmišljotina o odvajanju Vojvodine po crnogorskom modelu je nastavak te 'dušebrižničke' politike SRS zbog koje su Vojvodinu napustile desetine hiljada pripadnika hrvatske i mađarske nacionalne zajednice", navodi se u saopštenju i poziva Ustavni sud Srbije da razmotri mogućnost ukidanja SRS.

Povod reagovanju LSV bila je današnja izjava potpredsednika SRS Mirčića, na redovnoj konferenciji za novinare u sedištu Okružnog odbora te stranke za južnu Bačku, na kojoj je on povukao neke paralele između zbivanja u Crnoj Gori i mogućih događaja u Vojvodini.

Mirčić je, naime, rekao da su u Crnoj Gori Srbi najpre preimenovani u Crnogorce, potom se odvojili od državne zajednice, a da nešto slično žele oni koji Srbe u Vojvodini nazivaju Vojvođanima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.01.2011. 21:27
Evo ga, uplasio se da ce opet da pobede u Novom Sadu. Ovaj politicki otpad, koji preti deci i tuce se po ulici treba da je u zatvoru, a njegova separatisticka stranka da se zabrani.
Ponedeljak 10.01.2011. 21:37
Nije smeo Mircic da kaze sve ono sto se zna, da Madjari Vojvodinu zovu "nasi juzni krajevi" jer smatraju da je njihova. Sada za vreme svog predsedavanja EU iskoristili su priliku da ponude dvojno drzavljanstvo.Niko od nasih da pisne sto ce nasi gradjani dobijati drzavljanstvo druge drzave uz obavezno polaganje zakletve matici. Na Badni dan je u Curugu, Zablju, Sajkasu, Djurdjevu, Gospodjincima davan pomen pobijenim Srbima koje su madjarski fasisiti pobacali pod led u Tisu na Bozic. Ukupno je 12.500 ljudi, zena i dece pobijeno i niko se do danas nije izvinuo u ime Madjarske. Zasto Canak nije otisao tamo kada toliko brine o Vojvodjanima. Neka izadje sam na izbore da vidi posto je svila.
Ponedeljak 10.01.2011. 21:25
slazem se. pod uslovom da budete u istom paketu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online