Ponedeljak 10.01.2011.
21:22
Vestionline

LSV: Zabraniti Srpsku radikalnu stranku

"Da je SRS zabranjena posle 2000. godine, kao što je LSV u više navrata i zahtevala, sigurno ne bi bila u prilici da i danas nastavi sa sejanjem laži i mržnje", navodi se u saopštenju Biroa LSV za informisanje.

U tekstu se ističe da su čak i lideri “frakcije radikala” Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić "bar deklarativno postali svesni" da evropske vrednosti i integracije nemaju alternativu, a da samo “Milorad Mirčić i radikali ostaju fanatični sledbenici štetočinske politike svog vođe”.

"Današnja najnovija izmišljotina o odvajanju Vojvodine po crnogorskom modelu je nastavak te 'dušebrižničke' politike SRS zbog koje su Vojvodinu napustile desetine hiljada pripadnika hrvatske i mađarske nacionalne zajednice", navodi se u saopštenju i poziva Ustavni sud Srbije da razmotri mogućnost ukidanja SRS.

Povod reagovanju LSV bila je današnja izjava potpredsednika SRS Mirčića, na redovnoj konferenciji za novinare u sedištu Okružnog odbora te stranke za južnu Bačku, na kojoj je on povukao neke paralele između zbivanja u Crnoj Gori i mogućih događaja u Vojvodini.

Mirčić je, naime, rekao da su u Crnoj Gori Srbi najpre preimenovani u Crnogorce, potom se odvojili od državne zajednice, a da nešto slično žele oni koji Srbe u Vojvodini nazivaju Vojvođanima.

2024 © - Vesti online