Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 04.01.2011.
18:35
Vestionline A

Ko bi branio trgovce organima?

"Ako postoje dokazi da je neko učestvovao u tome, teško da će neka politička sila ili bilo koja zemlja da stane iza tog čoveka", rekao je Vladimir Vukčević.

Nijedna država ne bi branila čoveka koji trguje ljudskim organima
 

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je danas da se uverio da se politika meša u procesuiranje ratnih zločina, ali da smatra da nijedna politika ili država ne bi branila čoveka koji je učestvovao u nečemu kao što je trgovina ljudskim organima.

Kako je naveo, ranije je mislio da politika ne može da utiče na procesuiranje ratnih zločina, ali da se tokom svog rada uverio da se to dešava.


Vukčević je rekao da će srpsko tužilaštvo videti šta će činiti posle 25. januara kada bi u Savetu Evrope trebalo da bude doneta rezolucija povodom izveštaja specijalnog izverstioca Dika Martija o tom slučaju.


Marti je u izveštaju kao jednog od glavnih organizatora trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji označio Tačija.


"Posle toga ćemo videti šta ćemo da radimo, ali tu bez regionalne saradnje nema uspeha i to saradnje srpskog tužilaštva, Euleksa i eventualno albanskog tužilaštva", istakao je Vukčević.


On je naglasio da nema predmeta koji srpsko tužilaštvo i sud ne bi mogli da sprovedu po najvišim pravnim standardima, pa i kad je u pitanju trgovina organima kojom se srpsko tužilaštvo bavi više od tri godine, uz sve prepreke koje su mu se našle na putu.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.01.2011. 18:46
Naivan ko francuska sobarica ?!
Utorak 04.01.2011. 19:00
Koliko sam primetio pa njih brani amerika i ova nasa proamericka vlada,nijednog trenutka nisu digli frku povodom tog i drugih pitanja vec naprotiv...
Utorak 04.01.2011. 20:33
Izrael brani trgovce organima i na svaki naćin pokušava zataškati (ne ovaj, već raniji) skandal. Ove kasape će braniti svi na Kosovu, mnogi u Evropi, poneki čak i u Srbiji, a ima ih par ovde i na forumu naoštrenih za obranu. Ovaj lik sa slike gore, mrsi o političkoj sili, a radi se samo o tome da se moraju dosetiti kako da nas preveslaju. Već vidim. Osudićemo Tačija a vi potpišite ovaj papir koji će da osigura srpska područja na severu KiM, ili tako nešta. Ja sam već rek'o. Nema od ovog ništa. Ovaj lik to isto kaže, malo drugačijim rečima: Bez regionalne saradnje, Euleksa, saveta evrope i albanskog tužilaštva nema uspeha. Ništa ne ostavljaju slučaju. Ne mož' taj nji'ov uspeh da omane.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online