Utorak 04.01.2011.
18:35
Vestionline

Ko bi branio trgovce organima?

Nijedna država ne bi branila čoveka koji trguje ljudskim organima
 

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je danas da se uverio da se politika meša u procesuiranje ratnih zločina, ali da smatra da nijedna politika ili država ne bi branila čoveka koji je učestvovao u nečemu kao što je trgovina ljudskim organima.

Kako je naveo, ranije je mislio da politika ne može da utiče na procesuiranje ratnih zločina, ali da se tokom svog rada uverio da se to dešava.


Vukčević je rekao da će srpsko tužilaštvo videti šta će činiti posle 25. januara kada bi u Savetu Evrope trebalo da bude doneta rezolucija povodom izveštaja specijalnog izverstioca Dika Martija o tom slučaju.


Marti je u izveštaju kao jednog od glavnih organizatora trgovine ljudskim organima na Kosovu i Metohiji označio Tačija.


"Posle toga ćemo videti šta ćemo da radimo, ali tu bez regionalne saradnje nema uspeha i to saradnje srpskog tužilaštva, Euleksa i eventualno albanskog tužilaštva", istakao je Vukčević.


On je naglasio da nema predmeta koji srpsko tužilaštvo i sud ne bi mogli da sprovedu po najvišim pravnim standardima, pa i kad je u pitanju trgovina organima kojom se srpsko tužilaštvo bavi više od tri godine, uz sve prepreke koje su mu se našle na putu.

2024 © - Vesti online