Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 26.12.2010.
16:19
Vestionline A

“Naprednjaci“: 2010. - godina u kojoj je vlast ubila Srbiju

Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je 2010. godina bila godina razaranja Srbije i njenih ukupnih potencijala od strane režima i da 2011. mora biti izborna godina, u kojoj će građani dobiti šansu da se demokratski izbore za preko potrebne promene, izjavio je danas član Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

Vođe "naprednjaka" Tomislav Nikolić (desno) i Aleksandar Vučić
 

Bilans Vlade Srbije u 2010. godini je bio negativan u skoro svim oblastima, haos u državi je nešto što je obeležilo vladavinu aktuelnog režima, ocenio je Đurić na stranačkoj konferenciji za novinare, a prenose beogradski mediji.


Pao standard, “palo“ i pljačkanje

SNS je ocenio da, osim što je opao standard građana, jer je prosečna zarada u evrima manja za 20 odsto, vlast nije ostvarila skoro nijedno obećanje u oblasti infrastrukture.


"A politički motivisana i pljačkaška reforma pravosuđa dovodi do procvata organizovanog kriminala i korupcije", naveo je Đurić.


Na međunarodnom planu, Vlada je u godini na izmaku, prema oceni SNS, dovela do urušavanja ugleda Srbije.


Reformom pravosuđa prekršili Ustav

Takođe, SNS ukazuje da predloženim izmenama pravosudnih zakona, vlast pokušava da izbegne odgovornost za katastrofalne rezultate reforme pravosuđa. Setom pravosudnih zakona, o kojem se raspravlja u parlamentu, bez kosultovanja stručne javnosti i po hitnom postupku, uz retoroaktivno važenje, vlast krši Ustav Srbije i međunarodno pravo, rekao je Đurić.


Predloženim izmenama pravosudnih zakona, povređuje se pravo na efektivan pravni lek i načelo zabrane retroaktivnosti zakona, dodao je on. Đurić je upitao ko će snositi odgovornost za lošu reformu pravosuđa i poručio da se njeni katastrofalni rezultati ne mogu ispraviti novim lošim zakonima.


SNS će, kako je najavio, početkom iduće godine pokrenuti akcije za raspisivanje vanrednih izbora - veliki protest u Beogradu i prikupljanje potpisa za promenu Ustava.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.12.2010. 16:27
gospodine kostunica vojislave. napolju pada sneg. bacite pogled, mozda ugledate tomu lopatu.
Nedelja 26.12.2010. 16:57
Pre neki dan mi na uglu kod zgrade prilazi lokalni alkos i krece da smara. Naravno, dotakne se politike i (kad je napokon uspeo da sklopi recenicu) daje mi, sav ponosan, kalendar svoje stranke. U pitanju je SNS. Politika je u ovoj zemlji spala na to: lokalne alkose koje kumovi ubacuju u stranke cisto. Srbija je spala na takvu politiku. U zemlji u kojoj citavu pokrajinu kontrolisu kasapini od kojih bi citav SS mogao da nauci sto sta, u kojoj se verski ekstremizam tolerise, u kojoj vladaju covek i ljudi koji su unistili i poslednji trag nacionalnog ponosa i vere u buducnost, u takvoj zemlji jos je samo preostalo da lokalni alkosi sa coska udju u politiku. I evo ga, dosli smo i do toga.
Nedelja 26.12.2010. 21:00
Dosta vise vasih laznih obecanja prevrtaci. Izdali ste svog vodju izdacete i srpski narod - za pare.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online