Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 26.12.2010.
04:11
Politika A

Američki policajac otkrio masovne grobnice Srba

Masovne grobnice Srba na Kosmetu lideru Srpskog pokreta otpora Momčilu Trajkoviću otkrio je jedan američki policajac. "Bio je ogorčen jer sam ništa nije mogao da uradi, a sve teme o pitanju zločina nad srpskom zajednicom, govorio je, ostavljane su po strani i niko o tome nije hteo javno da priča," izjavio je Trajković za "Politiku".

Sve je lažno pa i Kušnerove suze: Momčilo Trajković

"Nakon odlaska šefa civilne misije UN Serđa de Mela, u nekoliko navrata sam se sretao sa Bernarom Kušnerom, koji je samo verbalno podržavao naše zahteve. U praksi nije ni mrdnuo prstom da nešto uradi.

Na meti atentatora

 

Momčilo Trajković je zbog svojih istupanja i angažmana u Privremenom veću (jednomesečno učešće u avgustu 1999. godine, gde je tada bio sa raščinjenim vladikom Artemijem, nasuprot albanskim predstavnicima Tačiju, Rugovi, Surojiu...), bio meta atentata u oktobru iste godine.

Stravični zločini nad Srbima su se dešavali naočigled međunarodne zajednice, a Rada Trajković je kao lekar prva skrenula pažnju da ima indicija da se uzimaju organi kidnapovanih i otetih Srba.

U vreme Kušnera, dobio sam informaciju od jednog američkog policajca gde su masovne srpske grobnice, a on, čiji identitet ne želim da otkrijem, upravo zbog njegove bezbednosti, čak mi je otkrio da se nadomak Novog Brda drže zatočena dvojica srpskih auto-prevoznika iz Srbije.

Bio je ogorčen, jer sam ništa nije mogao da uradi, a sve teme o pitanju zločina nad srpskom zajednicom, govorio je, ostavljana su po strani i niko o tome nije hteo javno da priča," izjavio je Momčilo Trajković za "Politiku”.

Hans Hekerup

On je ispričao da je sa američkim policajcem pod okriljem noći, u strogoj tajnosti, tada, 2001. godine (u vreme kada je na čelo UNMIK-a bio Hans Hekerup), obišao masovne srpske grobnice u Dragodanu, u Prištini i selu Dulja kod Suve Reke.

"Tu su sahranjivani Srbi krajem 2000. i 2001. godine. O tome je morao da ima saznanja i Bernar Kušner", priča Trajković navodeći da je jednom u manastiru Gračanica Kušner plakao nakon što su Albanci pobacali cveće sa mesta na kojem je ubijen jedan srpski profesor.

"Sećam se, ostavio je utisak potresenog čoveka. Ali siguran sam bio i tada, ali i sada, da je to bila samo maska, jer Kušner ništa nije učinio, niti je pokušao da uradi kako bi rasvetlio mnoge zločine koji su se nad Srbima dogodili," dodaje Momčilo Trajković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.12.2010. 09:08
Господине Трајковићу, интересује ме да ли ово што сада причаш забележено у нашем Тужилаштву за ратне злочине, јер дужност ти је била да их о овим сазнањима обавестиш. А што се тиче Кушнера од њега ниси могао да очекујеш никакво реаговање јер је и он сам био део те Тачијеве Организације.
Nedelja 26.12.2010. 10:30
za siptare me neinteresuje kako ce da skoncaju ali ovi kvazi idijoti belosvetski neka samo prodju isto kao i ovi ljudi dabogda ih rak pojeo gamad u ljudskom obliku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online