Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.12.2010.
13:50 >> 14:45h
Vestionline A

''Tači, ne čeka te svetla budućnost''

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Moskvi da premijer samoproklamovane republike Hašim Tači nema političku budućnost nakon što je u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija doveden u vezu sa organizovanim kriminalom.

"Ne znam kakvu to budućnost ova osoba ima ako se uzme u obzir izveštaj o istrazi Saveta Evrope o njegovom učešću u švercu heroina, trgovini ljudima i ljudskim organima i njegove uloge kao vođe jedne od najorganizaovanijih kriminalno-mafijaških klanova na Balkanu", rekao je Jeremić, preneo je Rojters.

Tači vođa mafijaškog klana: Vuk Jeremić
 


U izveštaju u koji je "Gardijan" imao u uvid navodi se da se Tači nalazio na čelu grupe koja se bavila trgovinom ljudskim organima, drogom i oružjem.


Takođe je istaknuto da su "Tači i drugi članovi 'Dreničke grupe' u obaveštajnim izveštajima dosledno imenovani kao 'ključni igrači' u kosmetskim strukturama organizovanog kriminala, 'nalik mafiji'".


Na tek održanim izborima, Tačijeva stranka Demokratska partija Kosova osvojila je najviše glasova, ali nedovoljno za samostalno formiranje vlade.

Status Kosmeta isključivo rešiti na osnovu Rezolucije 1244

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saglasili su se danas u Moskvi da status Kosova i Metohije može biti odlučen samo u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, na osnovu Rezolucije 1244.


''Postoji puna saglasnost Beograda i Moskve po pitanju Kosmeta'', rekao je Jeremić i zahvalio se Rusiji na podršci Srbiji.

Prema Jeremićevim rečima, Beograd je spreman za dijalog sa Prištinom i očekuje da počne što je pre moguće, čim Kosmet bude spreman za to.


''Beograd nije strana koja će na bilo kakav način podržavati zamrznuti konflikt i otežavati ionako tešku situaciju na Kosovu i Metohiji'', izjavio je Jeremić.


Lavrov je rekao da Beograd i Moskva imaju zajednički stav u vezi Kosmeta i da je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti jedini pravni okvir za rešavanje tog pitanja.
Savet bezbednosti i Misija UN na Kosovu i Metohiji moraju da se rukovode tim pravnim aktom, izjavio je Lavrov.

On i Jeremić su naglasili tradicionalno dobre i prijateljske odnose Rusije i Srbije, koji će sledeće godine biti formalizovani kroz deklaraciju o strateškom partnerstvu. Taj dokument će u Moskvi potpisati predsednici Srbije i Rusije Boris Tadić i Dimitrij Medvedev. Jeremić i Lavrov su razgovarali i o intenziviranju ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike.


Lavrov je najavio da će sledeće godine energetska saradnja biti intenzivirana i da su počeli pripremni radovi za izgradnju gasovoda Južni tok, koji će proći kroz Srbiju.
Sledeće godine će početi i eksploatacija gasa iz podzemnog skladišta u Banatskom dvoru, što je važno za stabilnost i energetsko snabdevanje Srbije, izjavio je Lavrov.

On je zahvalio Rusiji na pomoći upućenoj Kraljevu, koje je nedavno pogodio zemljotres.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.12.2010. 15:41
Na zapadu znaju odavno ko je Tači i čime se bavio. Ako su mu dozvolili da se kandiduje na izborima, to znači da od optužnice nema ništa. Amerima nesmetaju kriminalci dok su na njihovoj strani. U Južnoj Americi su i podržavali diktature kao Pinoče, a i danas danji podržavaju zločince u Africi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online