Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 18.10.2010.
13:42
Vestionline A

Malović: Neredi su politički motivisani

Ministar pravde Srbije Snežana Malović ocenila je da je divljanje huligana na beogradskim ulicama i u Đenovi bilo dobro organizovano i sinhronizovano, a trenutno se ispituje ko su organizatori i finansijeri ovih nereda.

Malovićeva je rekla da parole koje su uzvikivane i napadi na sedišta političkih stranaka jasno ukazuju da je nasilje na beogradskim ulicama bilo politički motivisano, istovremeno najavljujući izmene Zakona o krivičnim postupku da bi se država obračunala sa huliganskim i ekstremističkim grupama.

Svi odgovorni će biti procesuirani: Snežana Malović

"Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim jeste da svi koji su izvršili krivična dela i stoje iza ovih događaja biće procesuirani i u skladu sa zakonom sankcionisani. Država je zauzela jasan stav da neće tolerisati bilo kakav vid nasilja i da će odlučno reagovati na svaki izgred", izjavila je Malovićeva za "Glas Srpske".

Ona je istakla da niko od huligana neće biti zaštićen, bez obzira na to da li je blizak nekoj političkoj opciji. Malovićeva je dodala da trenutno ne može govoriti o povezanosti sa kriminalnim krugovima, jer je u toku policijska istraga o celom događaju.

Fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je 12. oktobra zbog nereda za koje su odgovorni srpski navijači u Đenovi. Posle incidenata i prekida utakmice, italijanska policija uhapsila je nekoliko ekstremnih navijača, među kojima i Ivana Bogdanova, za koga se pretpostavlja da je organizator nereda, a ostali su provedeni u Srbiju.

Srbija voljna da se bori protiv organizovanog kriminala

 

Srbija je voljna i spremna da preduzme sve potrebne korake u borbi protiv organizovanog kriminala u svim njegovim oblicima, istakla je danas u Beču ministarka pravde Snežana Malović. "Verujemo da je nivo našeg uspeha u suzbijanju organizovanog kriminala povezan sa našom sposobnošću da spoznamo očigledne i neposredne efekte, ali i da se pripremimo, predvidimo i suočimo sa novim trendovima kriminala", rekla je ona na konferencijiji zemalja
potpisnica Konvencije Ujedinjenih nacija za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Predstavljajući mere koje je preduzela Vlada Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, ona je naglasila da novi i nadolazeći oblici organizovanog kriminala predstavljaju globalnu industriju i kao takvi predstavljaju pretnju građanima, državama, regionima i globalnom miru i stabilnosti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.10.2010. 13:46
svaka vlast koja nasilno preuzme vlast boji se onih koji su je i doveli na vlast.
Ponedeljak 18.10.2010. 14:43
Ma dobro to ministarka, nego jel će da uhapsite nekog tajkuna zbog malverzacija? Narod je željan "farme" ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online