Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 24.06.2017.
14:29
Vestionline A

Održana letnja Parada ponosa

Šetnjom od Pionirskog parka do Trga republike, pripadnici LGBT populacije danas su ukazali na problem diskriminacije s kojom se suočavaju u svakodnevnom životu i poručili da žele život dostojan čoveka.

Tanjug
Skup prošao bez incidenata

Šetnja, u organizaciji Gej lezbijskog info centra, udruženja Egal i "Loud & queer", prošla je bez incidenata, uz veliko policijsko obezbeđenje i interesovanje medija.

Učesnici skupa "Ponos Srbije - Neka svi naši glasovi ore se, neka ljube se istok i zapad, sever i jug", nosili su tradicionalne LGBT zastave u bojama duge, kao i transparente s porukama "Moja sloboda je tvoja", "Podrška je važna"...

Kako je novinarima objasnila Helena Vuković iz organizacije skupa, okupljeni su izneli zahtev za uvođenje nulte tolerancije na svaki oblik diskriminacije i nasilja, za lakše izdavanje ličnih dokumenata za trans osobe, kao i za legalizaciju istopolnih partnerstava.

Vuković je konstatovala da je položaj pripadnika LGBT populacije popravljen poslednjih godina, da je sada moguće da se mirno održavaju skupovi te tematike, ali da ipak nije idealno.

Tanjug
Podrška je važna

- Veliki je pomak što su na ovu manifestaciju iz godine u godinu dolazi sve više ljudi - rekla je Vuković.

Upitana kako komentariše da će buduća premijerka verovatno biti Ana Brnabić, Vuković je rekla da, mimo politike, to pokazuje da pripadnici LGBT zajednice mogu da dostignu najviše pozicije u društvu.

Ona je konstatovala da ipak, LGBT zajednica ima probleme koji su iznad političkih partija, i dnevne politike.

- Naš cilj je da živimo kao normalan svet i ustavom zagarantovana prava - rekla je Vuković.

Gej aktivista Boris Milićević, poručio je okupljenima da su homoseksualci jednako ponosni kao i heteroseksualci i da će ostati u Srbiji, da se bore da svi prezreni bolje žive.

On je naveo da, primera radi, dokumenta za trans osobe oni traže kako bi mogli kao i svi građani da odlaze u domove zdravlja, banku, poštu, i da nikome ništa ne otimaju time.

Današnji "prajd", prvi je koji će biti održan ove godine, pošto je drugi najavljen za septembar, od 11. do 17. septembra.

POVEZANE VESTI

Subota 24.06.2017. 19:14
Problem je što , i ako homoseksualnost ili pe-derastija postoji od kada i čovek postoji , lgbt populacija ne bori se samo za osnovna prava homoseksualaca nego su vektori homoseksualne ideologije koja prevazilazi njihova jednostavna zahtevanja. Lgbt populacija traži specijalno priznanje to znači veća prava od ostalih na osnovu pokajanja heteroseksualaca koji su ih,po njihovoj viziji, vekovima "maltretirali ". Dok su se bavili njihovim poslom, homoseksualci nisu bili izolovani : u kulturi, kinematografiji, modnoj industriji, literaturi,i ostalim domenima ...nikada nisu bili odstranjeni jer su znali da se ponašaju u društvu u skladu sa patrijahalnom poredkom. Danas, homoseksualna ideologija učestvuje u razbijanju porodice ( zahtev na poravo sklapanje braka, na decu, ...) i to je jedan od glavnih razloga zašto homofobija naveliko raste..Na zapadu, gde su dobili skoro sva moguća prava vrše pravu medijsku diktaturu i uživaju u pravom imunitetu : monopolizuju medijsko polje , vrlo egzibicionisti nikada nisu osuđeni zbog toga ( jer odmah mahu oružje homofobije) dok heteroseksualci su sistematski kažnjeni, ..., a zašto postoji medijska tišina na zapadu u slučajevima kada su homoseksualci osvojili (to jest platili jer dete postaje rob) pa silovali decu ? Ceo gej-govor nišani precizno da izbriše pojedinca (sve što ga predstavlja i razlikuje od drugih, njegova duša, njegova volja, njegova vera, njegove nade...) da ga zameni " žanrom" (glavi termin homoseksualne ideologije , Novgovor) ...Prva zahtevanja homoseksualaca su uvek jednostavna : "hoćemo kraj poslovne diskriminacije, administrativne, pa hoćemo pravo na sklapanje braka..." Pa onda kada to dobiju , traža pravo na osvajanje dece, pa trenutno traže (Engleska, USA, Francuska..) spuštanje godina punoletstva na 16 godina (kasnije na 14) a to je put prema legalizacije pedofilije. Homića je uvek bilo i to od postojanja čoveka, ali na osnovu čega oni traže specifičan statut ? Na osnovu čega traže pravo na osvajanje dece ? Zašto bi oni trebali da imaju specijalno priznanje u društvu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online