Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.10.2010.
01:48
novosti.rs A

Joca Amsterdam: Sude mi kao i Draži

Sreten Jocić, kome se sudi zbog ubistva vlasnika hrvatskog “Nacionala” Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, uporedio je u četvrtak svoje suđenje s procesom koji je vođen protiv Draže Mihailovića 1945. godine. Optuženi je ponovio da nije počinio zločin i da nema fer suđenje.

Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam
 

- Nisam zatvorenik nego talac, nemam fer suđenje. Ja i Draža Mihailović imamo istu sudbinu. Biću osuđen iako nisam ubio nijednog Srbina - rekao je Joca Amsterdam u Specijalnom sudu, i najavio da će napisati knjigu o svojim zapažanjima na tu temu.

Jocić je, tokom postavljanja pitanja Robertu Mataniću, kome se u Zagrebu sudi za Pukanićevo ubistvo i koji je dva dana svedočenja krivicu za to pokušao da “svali” na hrvatske vlasti, rekao da se ne ljuti na njega što je pokušao da ga tereti iskazom datim hrvatskom istražnom sudiji 22. decembra 2008. godine.

- Ne ljutim se, jer taj iskaz nije ni doveo do mog hapšenja, već zaštićenog svedoka Tomislava Marjanovića, koji je običan kriminalac - poručio je Jocić.

Matanić je, treći dan zaredom, objašnjavao da je Jocića označio u tom iskazu kao organizatora Pukanićeve likvidacije pod pritiskom koji su na njega vršili ministar policije Hrvatske Karamarko, glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić, USKOK i njegov tadašnji branilac Zvonimir Zebac. Za lažne optužbe, naveo je on, nudili su mu status svedoka-saradnika.

Odgovarajući na pitanje sudije ko je dao nalog za ubistvo Pukanića, Matanić je odgovorio da ne može reći imenom i prezimenom o kome se radi, ali “da je jasno da je ubistvo 23. oktobra 2008. naručeno iz hrvatske vlasti”.

POVEZANE VESTI

Petak 15.10.2010. 03:34
Marjanovic je obican kriminalac rece Joca? A sta je on, pekar ? Sto ga narod zove Amsterdam ? Mozda sto je prodavao bicikle tamo aaa? Kako sme ovaj diler da se uporedjuje sa Drazom ? Kada je dolazio u njegovo selo Velika Krsna kod Mladenovca, glumio Toni Montana , tata i mama ga docekivali kao heroj ! Sram im bilo, jer njihov sin je trovao decu s drogom. Danas ne smeju da izadju na ulici , zmure, kriu se kao paraziti, to sto i jesu posto su ga tako vaspitali i oterali u corku ! Sta je po zanimanju, da li neko zna ? U mesto da kaze da nije ubio nikoga da se odbrani, on kaze da nije ubio nijednog srbina.Ta naivna izjava sve govori !
Petak 15.10.2010. 08:11
Kakvo svetogrdje i ponizavanje Cica Draze! Jedan kriminalac koji je obavljao prljave poslove za onu istu UDB, bivsu OZN a sada BIA, koja je i ubila Cicu i mnoge Srbe koji nisu hteli da prihvate komadanje Srbije koje je otpocelo 1944. i nastavlja se i danas, da sebe uporedjuje sa (pored viteskog Kralja Aleksandra Karadjordjevica) najvecim Srbinom 20.veka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online