Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.09.2017.
20:30
Z. Marjanović - Vesti A

Filmska drama prenošena na Fejsbuku: Bombaš hteo da pobije i decu

Prilikom pokušaja hapšenja kraljevačka policija ubila je Danijela J. (32) koji je pretio da će aktivirati bombu u kući u kojoj je u tom trenutku bilo deset osoba, među kojima i osamnaestomesečna beba. Celu dramu Danijel J. je uživo prenosio na Fejsbuku.

printscreen
Prenos drame na društvenoj mreži: Danijel J.

Kako saznajemo u istrazi, u noći između srede i četvrtka, policija je pokušala da u blizini autobuske stanice uhapsi Danijela J. zbog pretnje da će na policijsku stanicu u Kraljevu baciti bombu i zbog sumnje da je počinio više krađa. Međutim, prilikom pokušaja hapšenja, Danijel J. je izvadio bombu uz pretnju da će je baciti na policiju, a nakon toga je pobegao sa lica mesta.

Operativnim radom policije došlo se do saznanja da se Danijel J. nalazi u kući u ulici Božidara Milovanovića, u delu prigradskog naselja Ribnica, koje je među Kraljevčanima poznato kao Mala Albanija. Kada je policija stigla do kuće započela je prava drama.

- Uspeli smo da uspostavimo kontakt sa Danijelom mobilnim telefonom i dugo smo pokušavali da ga ubedimo da se preda. On je to odbijao uz pretnju da će aktivirati bombu kašikaru u sobi u kojoj se u tom trenutku nalazilo deset osoba, među kojima i beba od 18 meseci, četvoro dece od šest do 13 godina, kao i Danijelova devojka stara samo 15 godina - kažu za medije izvori iz policije.

Pretnje policiji

Da su pretnje Danijela J. bile ozbiljne, te da ima nameru da baci bombu na policijsku stanicu u Kraljevu, potvrđuju i poruke koje je bombaš ispisao na svom Fejsbuk profilu, a preko interneta je uživo prenosio i događanja prilikom njegovog hapšenja.
Na osnovu uvida u njegov Fejsbuk profil, Danijel J. je danima pretio policiji da će će ih diže u vazduh u znak osvete što su ga "strpali" da robija 10 godina.
-Uplašili ste se p... da ću da dođem. Doći ću homosi, samo nećete da me vidite. Ni vojska ni tenkovi neće da vam pomognu mamu vam j... Vraćam devedesete unazad. Vidimo se u čitulji drugovi moji - napisao je između ostalog na Fejsbuk profilu Danijel J. pre nego što ga je policija likvidirala.

Zbog njegove rešenosti da aktivira bombu, koja bi sigurno ubila ili povredila veći broj dece, na pomolu je bila prava tragedija.

- Kada smo videli da od pregovora nema ništa, usledila je brza intervencija policije, koja je upala u kuću u trenutku kada je Danijel J. pokušao da aktivira bombu. Shvatajući ozbiljnost situacije, koja je pretila da se pretvori u veliku tragediju, policajci su bili primorani da pucaju u Danijela i ubiju ga. Time nije potpuno otklonjena opasnost po živote dece, jer je bomba još uvek bila u ruci ubijenog kriminalca - dodaju izvori iz policije za "Vesti".

Kako se dodaje, jedan od policajaca je shvatajući da opasnost preti od toga da bomba ispadne iz ruke ubijenog i aktivira se, brzo došao do njegovog tela i uhvatio šaku kako bomba ne bi ispala i izazvala tragediju.

- Time je ovaj hrabri policajac otklonio opasnost po decu u sobu, ali i policajce koji su upali u prostoriju - dodaje izvor iz istrage za "Vesti".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online